1193 kişinin testi pozitif çıktı, 10 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 10 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, bin 193 yeni vakanın olduğunu açıkladı.
Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 3 Mayıs’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre, bin 193 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10 oldu. Bir günde toplam 92 bin 562 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı bin 354 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,44 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,15 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 147 milyon 503 bin 141’e yükseldi.
2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,4 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.
En düşük aşılama Şanlıurfa’da
Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Vincenzo Montella toplanan puanda Fatih Terim ve Şenol Güneş'i geride bıraktı
-
2
Devlet Bahçeli: Yönter’in istifası küskünlük değil
-
3
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BlackRock Başkanı Fink'i kabul etti
-
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası sistem meşruiyet krizi yaşıyor
-
5
Uşak ve Marmaris Belediyesi'ne operasyon: 24 gözaltı
-
6
PFDK'dan Süper Lig kulüplerine ceza yağdı
-
7
MSB: NATO Irak Misyonu'nun çekilmesi kararlaştırılmıştır
-
8
Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame hazırlandı
-
9
Bakan Şimşek: Türkiye’nin gri listeye girme riski yok
-
10
Pezeşkiyan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe teşekkür mesajı
