Tarih: 09.01.2026 14:00

Bakan Memişoğlu: Türkiye sağlıkta büyük yol katetti

Facebook Twitter Linked-in

Bir dizi ziyaret, inceleme ve açılış programı kapsamında Balıkesir'e gelen Bakan Memişoğlu, ilk olarak Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur ile milletvekilleri Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan da yer aldı.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, Balıkesir'in sağlık alanında iyi bir noktada olduğunu ifade ederek, "Balıkesir, sağlık hizmetleri anlamında iyi yerlerde. Özellikle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2003 yılından beri Balıkesir'e toplam 96 sağlık tesisi yapmışız. 17'si hastane olan 3 bin 381 yatak kapasitesi ile hizmet veriyoruz. Hem Bandırma Üniversitesi hem Balıkesir Üniversitesi hem de Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin eğitim anlamında büyük bir hizmeti de var. Daha iyi hizmet vermek için Balıkesirli vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve ihtiyaçları olduğu zaman sağlıkla ilgili daha iyi hizmet almaları için toplantılar yapacağız" dedi.

Balıkesir'de devam eden sağlık yatırımlarına değinen Bakan Memişoğlu, Sındırgı ilçesindeki devlet hastanesi inşaatında yaşanan sorunların çözüldüğünü belirtti. Memişoğlu, "Özellikle Sındırgı ilçemizde devlet hastanesi inşaatımız vardı. Maalesef inşaat sürecinde müteahhitlerin bırakmasıyla sorunlar yaşamıştık ama bu problemleri çözdük. Artık yeni ihalemizi ve yer teslimi yaptık. Allah nasip ederse, 2026'nın ortasında milletimizin hizmetine hastaneyi sunacağız" ifadelerini kullandı.

Edremit'te 300 yataklı hastane ile Kepsut'taki hastane inşaatlarının sürdüğünü aktaran Memişoğlu, Bandırma için de yeni bir müjde vererek, "Bandırmalı hemşerilerimize, özellikle söylemek istediğimiz bir müjdemiz de var. Bandırma'da 350 yataklı kapasitesi arttırabilecek bir hastanenin proje ihalesini en kısa zamanda çıkıyoruz. İnşallah 2026'da onun projesini bitirip, inşaatına da önümüzdeki sene başlayacağız. Çünkü Bandırma'da hem üniversite hastanemiz hem de üniversitemiz var. Oradaki vatandaşlarımıza bu hizmeti sunmak için projeyi hazırlayacağız" diye konuştu.

Konuşmasında sağlıklı toplum hedefinin önemine dikkat çeken Bakan Memişoğlu, "İnsanlarımızın sağlıkla ilgili problemi olduğu zaman onları tedavi etmeye ve iyileştirmeye hazırız. Türkiye, sağlık hizmetleri anlamında özellikle son 24 senede çok büyük bir yol katetti. Bugün dünyanın 165 ülkesindeki insanlar, sağlık hizmeti almak için ülkemize geliyor. Ancak bizim en büyük hedeflerimizden biri, toplumumuzun sağlıklı kalması" dedi.

'Sağlıklı Türkiye Yüzyılı' vizyonuna vurgu yapan Memişoğlu, sigara ve tütün kullanımına ilişkin uyarılarda bulunarak, "Yaklaşık 3'te biri sigara içen bir toplumda yaşamak istemiyoruz. Sağlık Bakanı olarak özellikle topluma bunun bırakılabileceğini, sağlığımıza zarar veren bu alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların Sağlıklı Hayat Merkezleri'nden ücretsiz hizmet alabileceğini belirten Bakan Memişoğlu, Bandırma'da 6 merkezin hizmet verdiğini, 7'ncisinin ise kısa sürede açılacağını söyledi. Memişoğlu, "İnsanlarımızın da hastalanmamak, hastalıkla ilgili önlemleri almak, kilosunu, diyetini veya fiziksel egzersizini sağlamak için Sağlıklı Hayat Merkezleri'ne gitmelerini ve danışmanlık hizmetlerini almasını istiyoruz" dedi.

Bakan Memişoğlu, ziyaretleri kapsamında esnafla da bir araya geldi, vatandaşlara sigarayı bırakmaları yönünde çağrıda bulundu. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına çiçek verdi.

Programının son bölümünde AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Memişoğlu, burada yaptığı konuşmada sağlıklı toplum için ortak çaba vurgusu yaparak, "Ülkemizin birliği, dirliği için de çaba harcıyoruz. Burada sağlık hizmetlerinin sunumuyla alakalı daha iyi olması için uğraşırken, sağlıklı bir toplum olması için de hep beraber çalışmamız lazım" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —