Zelenskiy: 18-60 yaş arası herkes orduya katılmalı!

Ukrayna-Rusya sınırındaki tansiyon Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusunda Donetsk ve Luhansk bölgelerini bağımsız olarak tanınmasının ardından tırmandı.

YAŞAM 23.02.2022 12:38:00 0
Zelenskiy: 18-60 yaş arası herkes orduya katılmalı!

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar Rusya ile sınır bölgesinde ve ülkenin doğusunda yaşanan gerilim ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

ZELENSKİY'DEN ORDUYA KATILMA ÇAĞRISI

Ukrayna'da silahlı kuvvetler, Zelenskiy'in kararnamesiyle 18-60 yaş arasındakileri yedek asker olmaları çağrısında bulundu. Maksimum hizmet süresinin bir yıl olduğunu bildirdi.

Ancak Zelenskiy, Rusya'nın doğu Ukrayna'ya asker sevk edeceğini açıklamasının ardından genel bir seferberliği reddetti. Ukrayna Devlet başkanı,  dün yedek birliklerin orduya dahil edilmesi yönünde bir karar aldığını duyurmuştu.

Rusya'nın işgal için ordularını Ukrayna'ya gönderdiğini söyleyen Bodnar, "Sadece topraklarımızın bir kısmının işgalini görmüyoruz. İki ülkede askeri hareketlilik görüyoruz. Rusya'nın saldırı ihtimali var" dedi.

Rusya 4 kez ateşkesi ihlal ettiğini söyleyen Bodnar, "İhtilafın çözülmesi için Ukrayna diplomatik yollara bağlılığını teyit ediyor" diye konuştu.

"İŞGALCİ ORDULAR UKRAYNA'YA GİRMEYE BŞLADI"

Rusya'nın 4 kez ateşkes ihlali gerçekleştirdiğini belirten Bodnar, sınır bölgesinde yaşanan çatışmalarda bir zaiyat yaşanmadığını açıkladı. Bodnar ayrıca Rusya'nın sınır etrafındaki askeri hazırlıklarını artırarak işgali artırarak farklı rotalar üzerinden askeri operasyon başlatabileceğini söylerken, işgalci ordularının Ukrayna'ya girmeye başladığını ifade etti.

Bodnar ayrıca girişimler ile ilgili de "Diplomasi işe yaramazsa yaptırım olmalı. Yaptırımları memnuniyetle karşılıyoruz. AB'nin yaptırımları son derece önemli." ifadelerini kullandı.

Ukraynalı Büyükelçi, "İhtilafın çözülmesi için Ukrayna diplomatik yollara bağlılığını teyit ediyor" diye konuştu.

"BİZ SAVAŞ İSTEMİYORUZ"

Bodnar, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin diplomatik girişimlere devam ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında olduğu dünya liderleriyle görüştüğünü kaydetti.

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Bodnar,  şunları söyledi:

"Savaş ihtimali hala var. Biz savaş istemiyoruz, Biz savaşı önlemek için çaba sarf ediyoruz. Ancak şundan eminim ki Ukrayna ordusu ne kadar güçlü olursa Rusya'nın saldırma ihtimali o kadar düşük olur. Bizim için önemli olan Ukrayna'nın savunmasını sağlamak. Savaşa körükle giden hükümetini Rus halkı yargılayacak."

"UKRAYNALILAR KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIR"

Savaştan yana olmadıklarının altını çizen Bodnar, şunları söyledi:

"Bizim için önemli olan Ukrayna'nın savunmasını sağlamak. Ukraynalılar kendi ülkelerini savunmaya hazır. İşgalci ve saldırgan devletin şunu anlaması gerekiyor, Ukrayna işgali o kadar kolay olmayacak."

Batılı ülkelerin açıkladığı yaptırımları olumlu karşıladıklarını dile getiren Bodnar, "Rusya'ya en güzel cevap Ukrayna'nın NATO'ya kabul edilmesiyle verilecektir" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ARABACULUK TEKLİFİNİ DESTEKLİYORUZ"

Büyükelçi Bodnar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arabuluculuk teklifiyle ilgili olumlu görüşe sahip olduklarını belirtirken, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arabulucuk teklifini destekliyoruz. Savaşi Türkiye de dahil olmak üzere herkese zarar getirecek. Türkiye'nin hem Ukrana hem de Rusya ile ticari ilişkileri var" ifadelerini kullandı.


GÜNDEM
1

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

2

Biden: Amcamı yamyamlar yedi

3

İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar

4

Türkiye ve Azerbaycan imzayı attı!

5

Kanarya yarı final peşinde! İşte Fenerbahçe-Olympiakos maçının muhtemel 11'leri