Yüz yüze eğitimde flaş gelişme! İkinci dönem..

Koronavirüs salgını sebebiyle ara verilen ve online eğitime geçiş yapan öğrenciler okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. Konuyla ilgili kritik açıklama Prof. Dr. İlhan tarafından yapıldı. Yüz yüze eğitim ne zaman yapılacak?

EĞİTİM 20.12.2020 13:15:00 0
Yüz yüze eğitimde flaş gelişme! İkinci dönem..

Normal hayata geri dönebilmek adına, salgın için bir takım tedbirler alındı. Yaklaşık 2 haftadır hem hafta içi hem de hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarıyla vaka sayıların azaltılması hedefleniyor. Peki, bu süreç içerisinde okullarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

KADEMELİ OLARAK BAŞLAYABİLİR

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yüz yüze eğitimin kademli bir şekilde başlayabileceğini duyurdu.
 
SAĞLIK BAKANIMIZ AÇIKLAMIŞTI

İlhan, bu kararın verilmesi için öncelikle, virüsün toplum içerisinde ne kadar yaygın olduğuna bakılması gerektiğini belirterek, "Okullar acaba enfeksiyonda nasıl bir rol oynuyor, bunu değerlendirmek gerekiyor. Şu ana kadar yapılan değerlendirmelerde okullarda olan çocukların çok fazla miktarda enfekte olduğuna dair elimizde bir bulgu söz konusu değil, bunu Sağlık Bakanımız açıklamıştı" dedi.

 

VAKALARIN YOĞUN OLDUĞU YERDE EĞİTİM ONLİNE DEVAM EDEBİLİR

Öğretmenlerin aşılanmasının eğitimde olumlu bir ortam oluşturabileceğini belirten İlhan, şunları söyledi:


"Öğretmenlerin aşılanması yoluyla eğitimde daha olumlu bir ortam oluşturulabilir düşüncesindeyim. Vakaların yoğun olduğu yerlerde eğitim EBA üzerinden devam edebilir. Vakalar azaldıktan sonra onlar da yüz yüze eğitime devam edebilirler. Yine eğitimin bir bölümü yüz yüze, bir bölümü EBA üzerinden olabilir, haftada belli günler gidilebilir. Yılbaşından sonra değerlendirilip ara tatilden sonra okulları peyderpey açmanın doğru bir yaklaşım olacağı kanısındayım"

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Açıklamasının devamında üniversitelerin açılmasına da değinen Prof. Dr. İlhan, "Üniversitelerin büyük bölümü uzaktan eğitim yapıyor, üniversitenin kendisine bırakılmış durumda şu anda. Her üniversitenin şubat dönemini değerlendirip, bu dönemdeki vakaların, hastaların gidişatına göre karar verecekleri düşüncesindeyim. Üniversiteler ile okulların açılmasını bir tutmamak gerekiyor. Üniversiteler açıldığı zaman yüz yüze, çok fazla insan bir araya gelecek. Gençler farklı illerden gelecekler, bir arada olacaklar, sosyal mekanlarda buluşacaklar. Okullarda böyle değil" ifadesini kullandı.


GÜNDEM
1

TCMB faiz kararını açıkladı! Faiz sabit bırakıldı, enflasyon hedefi %5 olarak belirlendi

2

Şehitler Abidesi’nde SOLOTÜRK gösterisi nefesleri kesti

3

Dünyada bir ilk! İnegöl'de yarı tavuk yarı horoz doğdu

4

Kadavra köpekleri ormanda Korhan Berzeg’e ait iz arıyor

5

Çorlu tren kazasında karar çıktı

EKONOMİ