Yurtta hava durumu

Meteoroloji 12 Haziran hava durumu raporunu yayımladı. 5 günlük yeni rapora göre 26 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

GÜNDEM 12.06.2023 09:54:00 0
Yurtta hava durumu

MGM tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerinde; ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı bildiriliyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun pek çok yerel kesiminde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların özellikle İç Ege, Akdeniz'in batı kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğu kesimleri, Orta Karadeniz, İzmir, Aydın ve Muğla'da kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: MGM tarafından yapılan açıklamalarda, kısa aralıklarla sürmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; İç Ege (Denizli, Uşak, Afyonkarahisar ve Manisa ile İzmir, Muğla ve Aydın'ın iç kesimleri), Akdeniz'in iç ve batı kesimleri (Antalya, Isparta, Burdur ve Kahramanmaraş'ın batısı ile Adana'nın kuzey çevreleri), İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Sivas, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri, Çankırı Konya, Karaman, Aksaray, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara'nın güney ve doğusu), Orta Karadeniz'de (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ve Çorum ile Kastamonu'nun doğusu) gibi kesimlerde özellikle yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sebepten dolayı bölgede yaşayanların sel, su baskını, yıldırım, dolu yapılı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz koşullara karşı tedbirli olması gerektiği bildiriliyor.

Ülke Genelinde Hava Durumu

EDİRNE 15°C, 31°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 18°C, 26°C Parçalı, zamanla çok bulutlu, Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı


KOCAELİ 18°C, 26°C Parçalı, zamanla çok bulutlu, Pazartesi yerel olmak üzere sağanak yağışlı

EGE

A.KARAHİSAR 12°C, 24°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğu çevreleri, Pazartesi öğle saatlerinden sonra il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLİ 18°C, 28°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile Pazartesi yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR 20°C, 29°C Parçalı zamanla çok bulutlu, Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA 16°C, 26°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile Pazartesi yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

ADANA 20°C, 29°C Parçalı ve çok bulutlu, Pazartesi yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Pazartesi öğle saatlerinden sonra kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 21°C, 26°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile Pazartesi il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Pazartesi yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 19°C, 26°C Parçalı ve çok bulutlu, Pazartesi yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

K.MARAŞ 19°C, 31°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde batısının, Pazartesi il genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

ANKARA 14°C, 26°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR 12°C, 24°C Parçalı ve çok bulutlu, Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 13°C, 23°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

YOZGAT 12°C, 20°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

BOLU 12°C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, Pazartesi yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE 15°C, 25°C Parçalı ve çok bulutlu, Pazartesi yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KASTAMONU 11°C, 24°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK 16°C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, Pazartesi yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

RİZE 19°C, 24°C Parçalı ve çok bulutlu, Pazartesi aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN 18°C, 22°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

TOKAT 16°C, 26°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON 20°C, 23°C Parçalı ve çok bulutlu, Pazartesi aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

ERZURUM 9°C, 23°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile Pazartesi il geneli aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

IĞDIR 17°C, 30°C Parçalı ve çok bulutlu, Pazartesi yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 9°C, 24°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Pazartesi) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 15°C, 30°C Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 18°C, 37°C Parçalı bulutlu

GAZİANTEP 17°C, 30°C Parçalı bulutlu

SİİRT 22°C, 35°C Parçalı bulutlu

ŞANLIURFA 22°C, 35°C Parçalı bulutlu


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM