Yurt dışı oyları Türkiye'ye gönderiliyor

28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimin ikinci turu için yurt dışı temsilciliklerinde 1 milyon 783 bin 107 vatandaş oy kullandı. Oylar torbalara konularak Türkiye’ye gönderilmek üzere yola çıktı.

CANLI YAYIN 25.05.2023 11:40:00 0
Yurt dışı oyları Türkiye

Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı İkinci tur seçimini için yurt dışında yaşayan vatandaşlar, 20-24 Mayıs tarihleri arasında temsilciliklere giderek oylarını kullandılar.

YSK, yurt dışı temsilciliklerinde 24 Mayıs'ta tamamlanan oy verme sürecinin ardından toplam 1 milyon 783 bin 107 vatandaş oy kullandı.

 Fransa’da oylar Türkiye’ye gönderilmek üzere yola çıktı   

 Fransa’da 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu için sandıklar kapandı. Paris Başkonsolosluğu’nda seçmenler seçimin son gününde uzun kuyruklar oluşturarak oy verdi. Oy verme işlemlerinin sona ermesinin ardından sandık görevlileri hatıra fotoğrafları çektirerek “Türkiye” sloganları attı. Daha sonra zarflar parti temsilcileri ve müşahitlerin gözetiminde diplomatik torbalara konularak mühürlendi. Güvenli odalara konulan mühürlenmiş torbalar daha sonra Türkiye’ye gönderilmek üzere yola çıktı. 


ABD’de kullanılan oylar Türkiye’ye gönderiliyor 

 ABD’de 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için oy kullanma işlemleri dün yerel saatle 22.00’de sona erdi. ABD’de kayıtlı seçmenlerin oy kullanma işlemleri Washington Büyükelçiliği, Boston, Houston, Los Angeles, Miami, Chicago, New York Başkonsoloslukları ile Long Island ve South Jersey’deki merkezlerde gerçekleştirildi. Ülkede 20-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen oy verme işlemlerine katılım oranı yaklaşık yüzde 55 olarak açıklandı. 

 Oy kullanma işlemlerinin sona ermesinin ardından oy pusulaları, diplomatik torbalara konulup mühürlenerek Türkiye’ye gönderilmek üzere hazırlandı. Havalimanına taşınan oy torbaları akşam saatlerinde diplomatik kuryeyle Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla Türkiye’ye gönderilecek. 


                                  


GÜNDEM
1

TSK'dan terör örgütlerine sert darbe! 23 terörist etkisiz hale getirildi

2

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

3

TL Eylül 2021'den bu yana en değerli seviyesine çıktı

4

31 Mart seçimlerinin kesin sonuçları belli oldu

5

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biri"

ASAYİŞ