Yürekleri yakan fotoğrafın arkasındaki anne konuştu

Ukraynalı anne Sasha Makoviy, Rus askerleri tarafından öldürülme ihtimaline karşın, iki yaşındaki kızı ortada kalmasın diye, telefon numaralarını sırtına yazmıştıç O anne İngiliz The Times gazetesine konuştu.

DÜNYA 18.04.2022 11:11:00 0
Yürekleri yakan fotoğrafın arkasındaki anne konuştu

Ukraynalı Sasha Makoyiv isimli sanatçı sosyal medyadan paylaştığı bir gönderide, çocuğunun sırtına ismini ve iletişim bilgilerini yazdığını gösteren bir fotoğraf paylaşmıştı.

"Bunları savaşın ilk gününde yazdım'' 

Ukrayna’daki savaştan kaçarak Fransa’ya sığınan 33 yaşındaki anne Makoyiv, “O sırada Vira’yı kaybetmekten çok korktum. Onu çok uzun süredir bekliyordum ve ailemle birlikte sevgi, kitaplar ve sanatla büyütmeyi gerçekten çok istiyorum” dedi. Savaş başladıktan sonra ölmekten korkmadığını söyleyen Makoyiv, “Ölmekten korkmuyordum ama ölsem, kimsenin Vira’ya bakmayacağı düşüncesinden korktum” dedi.

“Fikir o sırada aklıma geldi”

Kızı Vira’nın kim olduğunu bilmemesinden, ailesinden geçmişinden kopuk olmasından korktuğuna söyleyen anne,  "Ailesini kaybedenlerin akıl sağlığı için, geçmişini bilmek ve sevildiğini bilmek çok önemli.

 

 

Yetkililer olası bir acil durum sırasında belgeler, su, ilaç ve diğer malzemelerin hazır tutulmasını istedi. Bilgiler arasında yaralanma durumunda makas ile elbiseleri kesme ile ilgili detaylar da vardı. Bu sırada kıyafetlerin acil durumda çıkarılabileceğini fark ettim ve o sırada kızımın sırtına bu bilgileri yazdım” dedi.


GÜNDEM
1

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

2

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

3

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

4

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

5

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

EKONOMİ