Yunanistan'ın Midilli Adası'nda göçmenlere işkence!

Yunanistan'ın, Midilli Adası'ndaki düzensiz göçmenlere sert muamelesi Yunan medyasının da gündeminde.

DÜNYA 4.11.2021 09:10:00 0
Yunanistan

Midilli Adası'ndaki göçmenlere yönelik insan hakları ihlallerine yer verilen haberde, sivil kıyafetli yabancılarındüzensiz göçmenlere işkence yaptığı ve sonra da onları teknelerle Türkiye'ye gönderdiği belirtildi.

MİDİLLİ, GÖÇMENLER İÇİN BİR CEHENNEM

Yunan haber sitesi TVXS, göçmenlere karşı insan ticaretinden işkenceye birçok hak ihlalinin yapıldığına yer verdi.Haberde, "Midilli göçmenler için mutlak bir cehennem haline geldi." ifadesi kullanıldı.

SİVİL GİYİMLİ YABANCILAR, GÖÇMENLERİ ALIYOR

Haberde, Temmuz'dan bu yana, sivil giyimli yabancı kişilerin adada plakasız araçlarla dolaştığı, kıyıya yanaşan tekneleri başka yerlere götürdükleri belirtildi.

İŞKENCE EDİP SOYARAK TÜRKİYE'YE GÖNDERİYORLAR

Habere göre bu kişiler, düzensiz göçmenlerin ellerini plastik kablolarla bağlıyor, cep telefonlarına ve cüzdanlarına da el koyuyor. Sonra da düzensiz göçmenleri dövüp teknelere bindirerek Türkiye'ye gönderiyorlar.

ADAYA GELEN GENÇ KIZLARIN ÇOĞU KAYIP

İnsan ticareti yapıldığı da iddialar arasında. Buna göre, Dominik Cumhuriyeti'nden adaya gelen genç kızların birçoğu ortadan kayboldu.

YARDIM EDEN ADA SAKİNLERİNE CASUSLUK SUÇLAMASI

Yunan haber sitesine konuşan ada sakinleri ise korktukları için göçmenlere yardım edemediklerini söyledi.

Bir Midilli Adası sakini, "Miçotakis hükümeti durmaksızın bizi takip ediyor. Battaniye vermeye bile cesaret edemiyoruz. Yardım etmeye çalıştığımızda bizi casuslukla suçluyorlar." dedi.

Yunanistan'da yeni sığınmacı yasası 2 ay önce meclisten geçti. Buna göre, sahil güvenlikten izin almadan kurtarma operasyonu yapmak ceza kapsamında. Böyle bir durumda, bir yıl hapis ve 6 bin euro ceza veriliyor.


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

2

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

3

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

4

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

5

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

SİYASET