Yunanistan'da gemide can pazarı! Yolculardan 24'ünün Türk olduğu açıklandı

Yunanistan Sahil Güvenliğinden yapılan açıklamaya göre, İyon Denizi'nde seyreden 239'u yolcu 290 kişinin bulunduğu İtalya bandıralı yolcu gemisinde yangın çıktı. Yolcu gemisinde 24 Türk vatandaşı olduğu bildirildi.

DÜNYA 18.02.2022 16:32:00 0
Yunanistan

Yunanistan sınırları içinde bulunan ve İtalya'ya 'ya gitmek için hareket eden gemide henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yolcuların kurtarılması için bölgeye 3 romörkör ve 3 devriye botu gönderildi. Gemide 290 yolcu ve 21 mürettebatın olduğu bilinirken, gelen bir son dakika haberine göre gemide 24 Türk yolcusunun olduğu bildirildi. A Haber'e bilgi veren gazeteci İhsan Tahsin gemide halen 2 tır şoförünün mahsur kaldığını ifade etti.

24 TÜRK VAR

Gemiyle ilgili gelen bir son dakika bilgisine göre ise gemide Türk yolcular da vardı. Yunan devlet televizyonu ERT muhabiri, feribottan kurtarılanlar arasında Türk yolcuların da bulunduğunu belirtti. Yapılan açıklamada gemideki Türk sayısının 24 olduğu ifade edildi.

3 KİŞİ HAFİF YARALANDI

İtalya'nın da destek verdiği kurtarma çalışmaları sonucu, Yunanistan'ın Kerkira Adası'na götürülen yolcuların kimlik tespit ve sayım çalışmaları başlatıldı. Hafif yaralı üç kişi, Kerkira Hastanesi'nde tedaviye alındı.

DEVRİYE UÇUŞLARI YAPILIYOR

İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, feribotun Arnavutluk sularına doğru sürüklendiği bildirildi. Açıklamada, İtalya Sahil Güvenliğine ait ATR42 model devriye uçağının da geminin bulunduğu bölgede devriye uçuşu yaptığı belirtildi.

Öte yandan A Haber son durumla ilgili kurtarma gemilerinden birinin kaptanı olan Cevdet Bilen'den yaşananlarla ilgili bilgiler aldı. Bilen şu sözlere yer verdi:

Sabah saat 5 civarları acil bir mesaj aldık. Kurtarma amaçlı bölgeye ilerlemizi istediler. O zamandan beri hem kurtarma hem arama çalışmalarına devam ediyoruz. Geminin gemi yangını söndü ama için için yanmaya devam ediyor. Savaş gemileriyle koordineli olarak haraket ediyoruz ve deniz üzerinde ibare arıyoruz. Toplamda 6 gemi var. Ancak biz ticariyiz. Balıkçı gemileri de kurtarma çalışmalarına destek veriyoruz. 242 personelin Korfu adasına çıkarıldığını biliyoruz. İki tane tarım uçağı ve bir helikopter var. Yangın söndüren 1 Yunan Sahil Güvenliği'ne ait gemi var. İtalya gemisi de kurtarma çalışmalarına dahil oluyor. İlk geldiğimizde gemi personeli yangını söndürmeye çalışmış; ancak başarılı olunamamış. Yangın büyüyünce panikle denize atladığını öğrendik. Biz bu çalışmayı devam ettiriyoruz.

Bazı Türk şoförlerle konuştuğunu söyleyen Bilen, "Kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini söylüyorlar ve bir karışıklık varmış. Söylemlerine göre su ekmek bile bulunamıyormuş. Bu onların ifadeleri. Bölgedeki son durumla ilgili net bir bilgim yok" dedi.


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

2

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

3

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

4

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

5

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

SİYASET