Yunan medyasının gündemi yine Türkiye

Yunanistan'ın Ta Nea gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz gazıyla ilgili verdiği son müjdelerin ardından, Erdoğan'ın Doğu ile Batı arasında enerji köprüsünü kurmak istediğini vurguladı.

DÜNYA 27.12.2022 21:36:00 0
Yunan medyasının gündemi yine Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve yapılan doğalgaz keşfi haberi dünya basınında yankı uyandırdı. Türkiye'nin doğalgaz keşfi dünyanın ilgisini çekerken, ilk haber Yunanistan'da yankılandı. Yunanistan'da yayım yapan Ta Nea gazetesi, Türkiye'nin enerji üssü amacına odaklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Doğu ile Batı'yı sadece İstanbul ve Çanakkale'deki köprülerimizde değil, enerji köprülerimizle de birbirine bağlayacağız" ifadelerine dikkat çeken gazete, Türkiye'nin enerji üssü haline getirilmesi için yürütülen çalışmalara değindi.

Kathimerini gazetesi ise Türkiye'nin günlük petrol üretiminin 80 bin varile ulaştığını, hedefin ise önümüzdeki günlerde 100 bin varil olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Karadeniz'de keşfettiğimiz doğal gaz, uluslararası piyasalarda bugünün oranlarıyla 1 trilyon dolar değerinde. Yeni keşfimiz benzer keşiflere de kapı aralayacak. En kısa sürede yeni sondajlara başlayacağız" sözlerine yer veren Kathimerini gazetesi, toplam rezervlerin 710 milyar metreküp olduğunu vurguladı.

CNN Yunanistan'da ise Türkiye'nin rezerv haberi geniş yankı buldu. Doğal gaz rezervinin toplam 710 milyar metreküp olduğuna ve ticari karşılığının da 1 trilyon olduğuna dikkat çekildi.


GÜNDEM
1

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

2

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

3

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

4

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

5

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

EKONOMİ