Yunan Bakan geri adım attı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İstanbul'a yapacağı ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabında, “İstanbul” için, "Konstantinopol" ifadelerini kullanması tepkilere neden oldu.

GÜNDEM 5.03.2023 20:37:00 0
Yunan Bakan geri adım attı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Twitter hesabında, İstanbul'a gerçekleştirdiği ziyarete dair yaptığı ilk paylaşımında, "Konstantinopol"ü ziyaret ederek Fener Rum Patrikhanesi'nde düzenlenen dini törene katılacağını ve Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşeceğini belirtti.

Bu paylaşımın altında, Konstantinopol kullanımına çok sayıda tepki geldi ve İstanbul isminin kullanılması gerektiği yorumları yapıldı.

SONRAKİ PAYLAŞIMLARINDA "İSTANBUL" KELİMESİNİ KULLANDI

Dendias'ın ikinci paylaşımında ise Yunanistan'daki tren kazasında ve 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türkiye'de ve Suriye'de hayatını kaybedenler için düzenlenen törene katılacağını belirterek, "İstanbul" kelimesini kullandığı görüldü.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İstanbul'a yaptığı ziyaret kapsamında gündüz saatlerinde Fener Rum Patrikhanesi'nde düzenlenen dini törene katılıp Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşmüştü.


GÜNDEM
1

İki lider arasında kritik görüşme: özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

3

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

4

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

5

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

SİYASET