Yüksek Askeri Şura yarın toplanacak!

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak. Toplantının ana gündem maddesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yeni Genelkurmay Başkanı’nın belirlenmesi olacak.

GÜNDEM 2.08.2023 14:50:00 0
Yüksek Askeri Şura yarın toplanacak!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek olan YAŞ toplantısına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan katılacak.


Genelkurmay Başkanı Atanacak

Gündemdeki en önemli başlıklardan biri, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in görevinden ayrılmasının ardından boşalan Genelkurmay Başkanlığı’na atanacak kişinin belirlenmesi olacak. Şu an için Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever bu göreve vekaleten getirilmiş durumda. Ancak, toplantıda kalıcı bir Genelkurmay Başkanı atanacak.

YAŞ toplantısında ayrıca, albayların terfileri ve görev sürelerinin uzatılması gibi işlemler yanı sıra general ve amirallerin terfi ve atama dosyaları da ele alınacak.

YAŞ çalışmalarının bir gün içinde tamamlanması planlanıyor ve toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından alınan kararlar kamuoyuna açıklanacak.

 


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET