Yeni müjdeler geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Karadeniz gazında pazartesi yeni müjde paylaşacağız" açıklamasının ardından Karadeniz'de yeni gaz mı keşfedildi? sorusu gündeme geldi. Uzmanlar iki bölgeyi işaret ederek tahminlerini açıkladı.

EKONOMİ 25.12.2022 19:11:00 0
Yeni müjdeler geliyor

Karadeniz’de bulunan 540 milyar metreküp gazın karaya taşınarak sisteme aktarılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

540 milyar metreküplük gazın bulunduğu bölgeye yakın bir yerde bulunan Çaycuma sahasında Fatih sondaj gemisi çalışmalarını tamamlamış ve analizler son aşamadaydı.

Geçtiğimiz hafta Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber 7 yazarı Mehmet Acet’in sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çaycuma sahasındaki sondaj çalışmaları ile ilgili “Çaycuma’daki veriler olumlu. Biraz daha sabırlı olmak gerekiyor. Arkadaşlarımız netleştirince paylaşacağız." demişti.

Bakan Dönmez'le yaptığı görüşmenin detaylarını köşesinden aktaran Mehmet Acet ise "Bir kulis bilgisi vereyim. Şu anda Çaycuma ile ilgili veriler netleştirilmeye çalışılıyor. Netleştiği zaman, yine yüksek ihtimal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna müjde olarak duyurulacak." ifadelerini kullanmıştı.

MÜJDE İKİ SEÇENEKTEN BİRİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazartesi günü duyuracağı müjde ile ilgili uzmanlarda iki seçenek üzerinde duruyor. Katıldığı yayında açıklamalarda bulunan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Aydın'a göre ise Erdoğan'ın açıklayacağı müjde; Çaycuma sahasından gelecek yeni bir doğal gaz keşfi ya da 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfini daha da yukarı taşıyacak ek bir gaz keşfi.


GÜNDEM
1

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

2

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

3

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

4

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

5

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

EKONOMİ