Yaz mevsiminde böbreklere dikkat!

Sıcak yaz mevsiminde insan vücudu çok kırılgan olur ve birçok yönden darbe alabilir. Isıdan kaynaklanan fiziksel bozulma ve dehidrasyon, insan vücudundaki birçok organda çok fazla zorlanmaya sebep olan iki sorundur.

SAĞLIK 23.06.2022 09:17:00 0
Yaz mevsiminde böbreklere dikkat!

 BÖBREKLER vücuttaki sıvı dengesini korur. Mineralleri ve gıda atıklarını veya ilaçların kandaki atıklarını filtrelerler. Bu temel işlevler için böbrekler, vücudu toksinlerden ve olası enfeksiyonlardan temizlemek için çok fazla sıvıya ihtiyaç duyar. Hayatın günlük akışından, özellikle kavurucu yaz günlerinde sağlığı korumak için birçok temel adımı unutabiliyoruz. Yaz aylarında yüksek sıcaklıklar sonucu kötüleşen böbrek sağlığına dikkat etmek gerekir.

 

BÖBREKLER VÜCUDU TEMİZLEYEMEZ!

Sıcaklıklar böbrek taşlarının oluşumunu teşvik edebilirken, dehidrasyon bunların akut yetmezliğine neden olabilir. Az sıvı ve su tüketimi böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlarını tetikleyebilir çünkü böbrekler vücudu temizlemez ve toksinler içimizde kalır. AgroWeb.org, enfeksiyonları uzak tutmak için günde 1,5 ila 2 litre su tüketilmesini önerir. Limonlu su ve ayran sadece susuz kalmanın değil, aynı zamanda daha iyi sağlık için de iki iyi yoldur. Acıya karşı sabırlı olun ve ağrı kesici tüketme dürtüsünü engellemeye çalışın.

SEBZE VE MEYVE YİYİN

İlaçların aşırı tüketimi böbrek fonksiyonlarında sorunlara neden olabilir. Böbreklere zarar veren bu ilaçlardan biri de düzenli ve doktora danışmadan tüketilmemesi gereken ibuprofendir. Kafein vücudumuzu kurutur ve ikincisi böbreklerimizi zorlar. Vücudu taze tutan mümkün olduğunca çok sebze ve meyve yemeye çalışın. Son olarak, uzmanlar susuz kalmamak için güneşe uzun süre maruz kalmaktan kaçınmayı tavsiye ediyor.


GÜNDEM
1

TSK'dan terör örgütlerine sert darbe! 23 terörist etkisiz hale getirildi

2

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

3

TL Eylül 2021'den bu yana en değerli seviyesine çıktı

4

31 Mart seçimlerinin kesin sonuçları belli oldu

5

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biri"

ASAYİŞ