Yangınlara İHA'larla mücadeleyi görmezden gelen Cumhuriyet Gazetesi 'İHA’lar nerede?' deyip Selçuk Bayraktar'ı hedef aldı

Cumhuriyet Gazetesi, Türkiye'nin farklı noktalarında peş peşe çıkan orman yangınlarıyla mücadelede İHA'ların kullanılmasını görmeyip Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ı hedefe koydu.

GÜNDEM 30.07.2021 14:16:00 0
Yangınlara İHA

Cumhuriyet, "Yangının çıktığı saatlerde İHA’lar neredeydi?" başlığını attı. Oysa yangınlara müdahalede dokuz adet İHA aktif olarak kullanıldı.

Türkiye'nin farklı noktalarında 28 Temmuz'dan bu yana toplam 71 orman yangını çıktı. Büyük hasara yol açan ve kimi yerlerde yerleşim yerlerine de ulaşan yangınlara müdahalede tüm imkanları seferber edildi.

Dünya medyasının manşetlerinden düşürmediği Türk İHA'ları da yangınla mücadelede yoğun olarak kullanıldı. Yetkililer, 9 adet İHA'nın aktif olarak alevlerin söndürülme çalışmalarında kullanıldığı bilgisini paylaştı.

YANGINI BIRAKIP İHA'LARI HEDEF ALDILAR

Buna rağmen bir kesim İHA'ların kullanımını görmeyip, Baykar Genel Müdürü Selçuk Bayraktar'ı hedefe koydu. Cumhuriyet "Yangının çıktığı saatlerde İHA’lar neredeydi?" başlığını attı.


GÜNDEM
1

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

2

Biden: Amcamı yamyamlar yedi

3

İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar

4

Türkiye ve Azerbaycan imzayı attı!

5

Kanarya yarı final peşinde! İşte Fenerbahçe-Olympiakos maçının muhtemel 11'leri