WhatsApp’tan gelen bu mesaja sakın tıklamayın

Adidas’ın 8 Mart Kadınlar Günü hediyesi olarak 1 milyon çift ayakkabı verdiğini içeren WhatsApp mesajına dikkat edilmesi gerektiğini belirten siber güvenlik uzmanları, “Bu mesajla birlikte gönderilen linke tıklamayın" dedi.

TEKNOLOJİ 7.03.2021 21:14:00 0
WhatsApp’tan gelen bu mesaja sakın tıklamayın

Facebook’un sahip olduğu mesajlaşma platformu WhatsApp’ta “Adidas Kadınlar Günü hediyesi! Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor!” başlıklı bir mesaj dolaşıyor. Böyle bir ileti alan kullanıcıları uyaran siber güvenlik kuruluşu Bitdefender’ın Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, mesajla birlikte gönderilen “adidasshoe(nokta)buzz” linkine kesinlikle tıklanmaması gerektiği uyardı.

TIKLADIĞINIZDA TÜM KİŞİLERE GÖNDERİLİYOR

Özel günler yaklaştığında benzer saldırı yöntemleriyle sık sık karşılaşılıyor. Hediye vadeden ve gerçek olamayacak kadar cazip teklifler sunan mesajlarla kullanıcıların hızlıca harekete geçmesi ve linke tıklaması amaçlanıyor.

Kadınlar Günü’nü fırsat bilerek 1 milyon çift ayakkabı hediye edildiğini belirten WhatsApp mesajındaki linke tıklandığında da aynı mesaj, kişi listenizdekilere gönderiliyor.


GÜNDEM
1

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

2

Biden: Amcamı yamyamlar yedi

3

İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar

4

Türkiye ve Azerbaycan imzayı attı!

5

Kanarya yarı final peşinde! İşte Fenerbahçe-Olympiakos maçının muhtemel 11'leri