WhatsApp'ın yeni özelliğiyle mesajlaşma uygulamaları birleşiyor

WhatsApp, mart ayında diğer mesajlaşma uygulamalarıyla uyumlu hale geliyor. Bu sayede kullanıcılar, tek bir uygulamayla tüm mesajlaşma platformlarındaki kullanıcılarıyla haberleşebilecek.

TEKNOLOJİ 25.01.2024 15:00:00 0
WhatsApp

WhatsApp, mart ayında diğer mesajlaşma uygulamalarıyla uyumlu hale getirmeyi planlıyor. Bu sayede kullanıcılar, diğer platformlardaki kullanıcılarla da WhatsApp üzerinden iletişim kurabilecek.

WhatsApp, Telegram ve Signal gibi diğer mesajlaşma uygulamalarıyla uyumlu hale getiriliyor. İşlem gerçekleştiğinde isteyen kullanıcılar, diğer platformlardaki kullanıcılarla da iletişimini WhatsApp üzerinden sürdürebilecek.

Bu sayede kullanıcılar, tek bir uygulamayla tüm mesajlaşma platformlarındaki kullanıcılarıyla haberleşebilecek. Ayrıca, telefonlarının hafızasını onlarca mesajlaşma uygulamasıyla doldurmak zorunda kalmayacaklar.

WhatsApp'ın bu değişikliği Avrupa Birliği Dijital Piyasalar Kanunu gereği yapmak zorunda olduğu belirtiliyor. Kanuna göre, 45 milyondan fazla kullanıcıya sahip tüm internet temelli şirketler üçüncü tarafların kendi uygulamalarına erişmesine izin vermek zorunda.

WhatsApp, geçen ay Android'de bu işbirliğinin testlerine başlamıştı. Şimdi de iOS testlerine geçildi.

Yeniliğin ne zaman kullanıcılara sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak beklentiler, mart ayında gerçekleşmesi yönünde.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM