Uzmanlar uyardı! Kurban etini poşete koyanlar dikkat!

Kurban etinin 24 saat dinlendirilmesini tavsiye eden uzmanlar, "Lezzetli et için kesilen kurbanı hemen poşete koymayın, yeşerir." dedi.

GÜNDEM 11.07.2022 13:22:00 0
Uzmanlar uyardı! Kurban etini poşete koyanlar dikkat!

 

Kurban etinin nasıl saklanması gerektiği önemli. Çünkü doğru bilinen yanlışlar yüzünden etler ziyan oluyor ya da bozuluyor. Peki, et dolaba nasıl koyulur? Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, hem sağlıklı ve lezzetli et elde etmek hem de israf etmemek için kurban etinin 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini belirtti.

ET DOLABA NASIL KOYULUR?

Hayvanın strese sokulmadan kesilmesini öneren Yardımcı şunları kaydetti:

 

"Lezzetli et için kesilen kurbanı hemen poşete koymayın, yeşerir. Daha sağlıklı ve lezzetli ürün elde etmek için kurban etini 24 saat serin bir ortamda dinlendirip tüketmeliyiz. Acil pişirilmesi gerekiyorsa da kesimden sonra en az iki saat dinlenmesi gerekiyor. Yazın sıcak olacağı için klimalı bir odada ya da serin bir balkonda bekletebilirsiniz. Eti bezin üzerine serip, arada çevirin. Etin kendisini toplaması lazım. Sıcak et kasların gerilmesine neden olur, sert olur."

POŞETE HEMEN KOYMAYINEtin işlenmesi için kasaba götürülürken de kesinlikle poşete konulmaması gerektiğini aktaran Yardımcı, akraba ziyaretlerine gidileceği için kurban etinin bazen aceleyle henüz sıcakken poşete konulduğunda bozulduğunu vurguladı


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM