Usta yazar Ahmet Kabaklı'nın vefatının 23.yıldönümü

Edebiyat tarihçisi, gazeteci ve yazar Ahmet Kabaklı, vefatının 23. senesinde anılıyor.

GÜNDEM 8.02.2024 10:10:00 0
Usta yazar Ahmet Kabaklı

Türk edebiyatının duayen isimlerinden Ahmet Kabaklı'nın vefatının 23. yıl dönümü. 8 Şubat 2001'de vefat eden Kabaklı, geride edebiyata ve düşünce dünyasına dair unutulmaz eserler bıraktı.

Roman, hikaye, deneme ve eleştiri gibi farklı türlerde eserler veren Kabaklı, eserlerinde milli ve manevi değerlere sıkça yer verdi. Kullandığı sade ve akıcı bir dille yazdığı eserleriyle geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmayı başardı.

Cemiyetin çıkardığı Türk Edebiyatı dergisini de yöneten Kabaklı, 1978'de de Türk Edebiyatı Vakfının kurucuları arasında bulundu.

"Tercüman" gazetesindeki yazılarına 1990'a kadar devam eden Kabaklı, daha sonra Türkiye gazetesindeki köşesinde makaleler kaleme aldı.

Türk Dil Kurumu asil üyeliği görevini 1995'ten itibaren sürdüren Kabaklı'ya 14 Aralık 1996'da Aydınlar Ocağı ve 55 gönüllü kuruluşun desteğiyle düzenlenen törende, "Şeyhül Muharririn" (yazarların üstadı) unvanı verildi.

Akciğer enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılan ve 8 Şubat 2001'de vefat eden Kabaklı'nın cenazesi Eyüpsultan'a defnedildi.

Ahmet Kabaklı, vefatından sonra da eserleri ve fikirleriyle yaşamaya devam ediyor. Eserleri hala ilgiyle okunuyor ve edebiyat dünyasında önemli bir yere sahip. Kabaklı'nın geride bıraktığı miras, Türk edebiyatına ve düşünce dünyasına ışık tutmaya devam edecek.

 


GÜNDEM
1

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

2

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

3

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

4

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

5

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

EKONOMİ