Usta Oyuncu Kayhan Yıldızoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

250'den fazla filmde rol alan ve "Kara Murat" ve "Malkoçoğlu" gibi filmlerle hafızalara kazınan usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

YAŞAM 12.03.2024 10:25:00 0
Usta Oyuncu Kayhan Yıldızoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Levent'teki Afet Yolal Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Yıldızoğlu'nun sevenleri, sanat camiasından birçok isim ve aile fertleri katıldı. Törende taziyeleri sanatçının kızları Deniz Yıldızoğlu ile Sibel Aybar kabul etti.

Eski eşi Suna Yıldızoğlu, törende basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kayhan Yıldızoğlu'nun ölümünün Türk sineması için büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Yıldızoğlu, "Sinema bir nesli kaybetti. Kayhan'ın yerini dolduracak kimse yok. O adamlara ihtiyacımız var ama hayat, ömür yetmiyor. Herkes seviyordu. Onu sevmeyen yoktu. Başka bir adamdı, sonuna kadar muhteşem bir adamdı." dedi.

Cenaze namazının ardından Yıldızoğlu'nun cenazesi alkışlarla uğurlanarak Feriköy Mezarlığı'na defnedildi.

Kayhan Yıldızoğlu Kimdir?
1931 yılında İstanbul'da doğan Kayhan Yıldızoğlu, 1950'li yıllarda sinemaya adım attı. 250'den fazla filmde rol alan Yıldızoğlu, özellikle "Kara Murat" ve "Malkoçoğlu" filmlerindeki tarihi karakterlerle hafızalara kazındı. "Çiçek Taksi", "Selena" ve "Akasya Durağı" gibi dizilerde de rol alan Yıldızoğlu, 90 yaşında hayatını kaybetti.


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

2

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

3

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

4

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

5

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

SİYASET