Ürdün Kralı II. Abdullah: "Gazze'deki savaşın mutlaka durdurulması gerekiyor" dedi

Ürdün Kralı II. Abdullah ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmmanuel Macron gerçekleştirdikleri görüşmede, iki devletli çözüm temelinde İsrail-Filistin çatışmasını sona erdirmenin yollarını ele aldı.

POLİTİKA 25.10.2023 17:19:00 0
Ürdün Kralı II. Abdullah:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail ve Filistin'deki temaslarının ardından Ürdün'e geçti. Cumhurbaşkanı Macron, başkent Amman'daki Al Husseiniya Sarayı'nda Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi. Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre Kral II. Abdullah ve Macron şiddet sarmalını sona erdirecek uluslararası çabaları ve Filistin-İsrail çatışmasını sona erdirecek, güvenliği garanti edecek, iki devletli çözüm temelinde adil ve kapsamlı bir barışa ulaştıracak bir siyasi ufka ulaşmanın yollarını ele aldı.

"Gazze'deki savaşın durdurulması mutlak bir gereklilik"
Kral II. Abdullah, "Gazze'deki savaşın mutlaka durdurulması gerekiyor. Dünya, acilen bu yönde harekete geçmelidir" ifadelerini kullandı. Kral II. Abdullah, Gazze'deki savaşın devam etmesinin bölgede infiale yol açabileceği uyarısında bulundu. Uluslararası toplumun savaşı durdurması, sivillerin korunması ve Gazze Şeridi'ndeki kuşatmayı sona erdirmesi için İsrail'e acilen baskı yapması gerektiğini ifade eden Kral II. Abdullah, bölgeye insani yardımın ulaştırılmasının güvence altına alınmasının da önemine dikkat çekti. Kral Abdullah ayrıca, Gazze'deki Filistinlileri topraklarından sürmeye veya ülke içinde yerinden etmeye yönelik her türlü girişimi reddettiğini bir kez daha dile getirdi. Kral II. Abdullah, iki devletli çözüm temelinde barışa ulaşmak için siyasi bir ufka ulaşma çabalarını desteklemede Fransa'nın önemli rolü olduğunu ifade etti.
Macron'un görüşmeden sonra ülkeden ayrıldığı belirtildi.


GÜNDEM
1

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

2

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

3

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

4

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

5

Lokanta ve kafelerde KDV oranları yükseldi: Hizmetler %10, alkollü içecekler %20 kdv'ye tabi!

SİYASET