Ümit Özdağ’ın bir yalanı daha ortaya çıktı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay, Altınözü'deki bir çiftlikte yaşayan 60 kişinin, AK Parti'li olmadığı için yardım almadığını iddia etti. Söz konusu iddianın asılsız olduğu ortaya çıktı.

GÜNDEM 1.03.2023 23:12:00 0
Ümit Özdağ’ın bir yalanı daha ortaya çıktı

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Hatay, Altınözü ilçesi, Sarıbük mahallesine bağlı Suriye sınırının sıfır noktasında olan ve depremin ilk gününden itibaren 60 kişiyi barındıran Firri çiftliğine AK Partili olmadıkları için yardım yapılmıyor." ifadelerini kullandı.

Konuyu araştırmak için bölgede yardım dağıtan birimlerle irtibata geçen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Özdağ'ın iddialarının asılsız olduğunu ortaya çıkardı.

JANDARMA ÇADIR KURULUMUNA DA YARDIM ETTİ

DMM'nin yetkililerinden edindiği bilgiye göre, yaşanan deprem felaketinin ardından çiftliğe battaniye ve giyim malzemelerinin olduğu 2 pickup yardım malzemesi götürüldü. Yetkililer, iddiaya konu çiftliğe ayrıca 12 gıda kolisi, çorap çocuk bezi, çocuk maması gibi malzemeler götürüldüğünü belirtti.

Çiftliğe 2 çadır bırakan Jandarmanın, 'çadırları kuramadık' ihbarının ardından çiftliğe tekrar intikal ederek çadır kurulumunu da yaptığı tespit edildi.

ÇİFTLİK SAKİNLERİ İDDİALARI YALANLADI

DMM, iddiaya konu çiftlikteki vatandaşlardan teyit almak için, Ahmet Kıran'dan bilgi aldı.

Ahmet Kıran, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı ASDEP ekiplerinin, AFAD’ın ve Jandarma'nın depremin ardından çiftliğe defalarca geldiğini ve her türlü yardımı aldığını doğrulayarak, sosyal medyadaki iddiaların tamamen yalan olduğunu söyledi.


GÜNDEM
1

İki lider arasında kritik görüşme: özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

3

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

4

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

5

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

SİYASET