Ümit Özdağ Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek.

GÜNDEM 24.05.2023 11:21:00 0
Ümit Özdağ Kılıçdaroğlu

Sinan Oğan'ın açıklamasının ardından "benim kararımı bekleyin" duyurusunda bulunan Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Kulislerde Ümit Özdağ'ın 6'lı masanın diğer üyeleri tarafından pek de hoş karşılanmadığı konuşulurken, Özdağ İçişleri Bakanlığı'na soyundu.

Son attığı Twetinde kendisine "İçişleri Bakanı" unvanını veren Özdağ'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bu yönde bir talepte bulunduğu biliniyor.

Ümit Özdağ'ın açıklamalarından satır başları;

Kemal Bey ile görüştük Kemal Bey net bir şekilde sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini söyledi. Bu politikanın detaylarını konuştuk ve Zafer Partisi'nin önermiş olduğu dönen suriyelilerin güvenliğini sağlayacak, uyuşturucu çetelerini çözecek bir model üzerine fikir birliğine vardık ve bundan dolayı da Zafer Partisi olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldık.

Özdağ, 9 Eylül 2022'de Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı olduğunu vurguladığı açıklamasında şunları söylemişti:

Yerel seçimlerde Güneydoğu Anadolu'da HDP büyük bir atılım yapar. Belediye başkanlıklarının büyük bir bölümünü ele geçirir. Örgütle HDP belediyeleri arasında etkileşim yoğunlaşır. Bunlara Kılıçdaroğlu dokunmaz. Bir süre sonra Suriyelilerin yoğun yaşadığı yerlerde karışıklıklar çıkar. O zaman bu belediyeler birleşir ve çıkan karışıklığa karşı uluslararası destek ve PKK desteği isterler ve Türkiye'de iç savaş çıkar.

Konuk olduğu bir başka programda ise FETÖ için şu ifadeleri kullanımıştı:

Şimdi AK Parti gider 6'lı masa dönerse FETÖ de geri döner. Benim İyi Parti'den ayrılmamın nedeni FETÖ'ye karşı gösterilen ılımlı tutum. DEVA'nın, Ahmet Davutoğlu'nun tutumu aynı.


GÜNDEM
1

1 MAYIS'TA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ!

2

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

3

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

5

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı