Ülke genelindeki yağışlar vatandaşlara zor anlar yaşatıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıların ardından ülke genelinde sağanak yağış etkisini gösterdi. Birçok ilde sel meydana geldi.

GÜNDEM 9.07.2023 14:46:00 0
Ülke genelindeki yağışlar vatandaşlara zor anlar yaşatıyor!

Tokat'ta sağanak yağış nedeniyle birçok dükkanı su bastı, bazı dükkanlardaki ürünler zarar gördü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarının ardından Tokat'a sağanak yağış etkili oldu. Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış kentin birçok noktasında etkisini gösterirken bazı cadde ve sokaklarda su birikintisine neden oldu. Etkili olan sağanak yağış, Tokat oto sanayisinde yaklaşık 10 dükkanı su basmasına neden oldu. Dükkanlarını basan suyu temizlemek isteyen esnaf seferber olurken bazı işletmelerde su baskını maddi hasara neden oldu. 

Ülke genelindeki yağışlar hayatı felç etti!

Giresun

Giresun’da etkili olan sağanak yağmur sonrası Piraziz ilçesinde bazı ev ve iş yerleri su baskını yaşandı. AFAD evlerinde mahsur kalan üç vatandaşı kurtarırken, belediye ekipleri ise su tahliye çalışmalarına başladı.

Giresun’da etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kırmızı kod ile uyarısının ardından Giresun merkez ve bazı ilçelerde sağanak yağış etkili oldu. Etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerden Piraziz ilçesinde bazı ev ve işyerlerine su baskını yaşandı. İlçenin Yenimahalle Emniyet Caddesinde bodrum katında yaşayan bir evde ise mahsur kalan üç kişi AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.
Olayla ilgili herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, ilçede su baskını yaşanan ev ve işyerlerinde su tahliye çalışmalarının yapıldığı belirtildi. 

Ülke genelindeki yağışlar hayatı felç etti!

Ordu

Ordu’da etkili olan sel sonrası ev ve işyerlerini su bastı, Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapandı.
Ordu'da etkili olan sağanak sonrası Altınordu ilçesinde sel meydana geldi. Şehir merkezinden geçen Bülbül Deresi taşma noktasına geldi. Bu nedenle Bülbül Deresi mevkisinde Karadeniz Sahil Yolu Ordu’dan Samsun ve Giresun istikametine ulaşıma kapatıldı, trafik farklı noktalardan sağlandı.
Sağanak sonrası meydana gelen sel ile birlikte bazı ev ve işyerlerini su bastı. Ekipler dere ve köprülerin olduğu noktalarda iş makineleri ile çalışma başlattı. Ekipler, derelerde biriken molozları iş makinesi yardımıyla temizledi. Ordu Büyükşehir ve Altınordu Belediyesi ekipleri sokak ve caddelerde temizlik çalışması başlattı.
Sokak ve caddelerde de su birikintileri yaşanırken vatandaşlar aniden etkili olan sağanak ile birlikte hayatın olumsuz etkilendiğini söylediler.

Ülke genelindeki yağışlar hayatı felç etti!

Ordu için meteorolojik uyarı yapılmıştı

Öte yandan Ordu Valiliği'nden yapılan meteorolojik uyarıda, "Orta ve Doğu Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren ilimiz çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir. 10 Temmuz 2023 Pazartesi akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen şiddetli yağış sonrası meydana gelebilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verilmişti. 

Ordu’da sel sonrası heyelan: İş makinesi ve araçlar toprak altında kaldı

Ordu’da etkili olan sel sonrası heyelanlar meydana geldi. Karadeniz Sahil Yolu heyelan nedeniyle kapanırken, iş makinesi ve araçlar toprak altında kaldı.

Ordu'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak sonrası Altınordu ilçesinde sel meydana geldi. Şehir merkezinde çeşitli noktalarda dereler taşma noktasına geldi. Bülbül Deresi mevkisinde Karadeniz Sahil Yolu Ordu’dan Samsun ve Giresun istikametine ulaşıma kapatıldı. Sağanak sonrası meydana gelen sel ile birlikte bazı ev ve işyerlerini su bastı. Ekipler dere ve köprülerin olduğu noktalarda iş makineleri ile çalışma başlattı. Bazı araçlar sel suları nedeniyle arıza yaparak yolda kaldı.

Ülke genelindeki yağışlar hayatı felç etti!

Heyelan sonucu iş makinesi toprak altında kaldı, Karadeniz Sahil Yolu’nda ulaşım kapandı

Bu esnada Taşbaşı Mahallesi’nde dere taştı, 2 noktada heyelan meydana geldi. Heyelan sonucu Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapanırken, muhtemel olumsuzluklara karşı teyakkuzda bekleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinesi toprak altında kaldı. Mahallenin diğer noktasında ise araçlar toprak altında kalırken, cadde ve sokaklar toprak yığınları ve moloz ile kapandı. 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM