Ukrayna NATO’ya Daha da Yaklaştı

 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Moskova'nın NATO'nun kimin üyesi olacağı konusunda bir kararı olamaz. Bugün aldığımız kararla Ukrayna'yı NATO'ya daha da yaklaştırıyoruz" dedi.

GÜNDEM 12.07.2023 13:17:00 0
Ukrayna NATO’ya Daha da Yaklaştı

NATO Zirvesi’nin ikinci gününde Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı gerçekleşti.

Ukrayna’nın NATO’ya dahil olup olmayacağı gündemi olan Zirvede Stoltenberg,  "Moskova'nın NATO'nun kimin üyesi olacağı konusunda bir kararı olamaz. Bugün aldığımız kararla Ukrayna'yı NATO'ya daha da yaklaştırıyoruz. Moskova buna karar verecek değil. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kazanması Ukrayna için ve dünya için bir trajedi olur" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Ukrayna, savaş olduğu sürece NATO üyesi olamayacağını biliyor. Ukrayna NATO'ya çok yaklaştı ama savaş süresince bunun imkansız olduğunu biz de anlıyoruz" dedi.

“Güvenlik gerekçeleri imkan sağladığı zaman bu NATO davetini alabileceğiz”

NATO Zirvesi’nin 2. gününde toplantı öncesi basına açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy “Gündemimizde öncelikli üç soru var. Birincisi ordunun NATO Zirvesi’nin 2. Gününde toplantı öncesi basına açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy “Gündemimizde öncelikli üç soru var. Birincisi ordunun desteklenmesi için silah yardımı, diğeri NATO’ya davet ve herkesle aynı fikirde olmak istiyoruz. Güvenlik gerekçeleri imkan sağladığı zaman bu NATO davetini alabileceğiz. Tüm bunları ortaklarımızla görüşeceğiz. Üçüncü olarak bugün NATO yolunda Ukrayna için güvenlik garantilerini tartışacağız” dedi. 

 


GÜNDEM
1

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

2

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

3

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

4

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

5

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

EKONOMİ