Uçak korkusu olanlara güzel haber! Gemi ile umre ziyareti yapılabilecek

Costa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ay, “2023'te gemi ile umre seferlerini başlatmayı planlıyoruz. İstanbul-Cidde seferleri ile İslam dünyasından çok sayıda insan İstanbul’a gelerek gemi ile umreye gitme imkanı bulacak.” dedi.

29.04.2022 13:33:00 0
Uçak korkusu olanlara güzel haber!  Gemi ile umre ziyareti yapılabilecek

İstanbul kalkışlı seferleri başlatacaklarını söyleyeceklerini söylüyor Costa Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Ay Cruise Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Ay, Türkiye yatırımları ve AA muhabiri konularda açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin kruvaziyer turizminde çok fazla potansiyele sahip olduğunu belirten Ay, bu potansiyelin kullana olmadığını burada değil büyük bir adım attığını söyledi.

Ay, sadece İspanya'nın geçmişi 6.5 milyon yolcuyu turizmi ilek günlerini hatırlatarak düşünülmeye dikkat edildi:

"Bu projeyi yıl içinde büyüyebiliyoruz. 2023 yılında helal turizmde İstanbul - Cidde seferlerimiz olacak. Osmanlı trenleriyle topraklara gidiyorlar.

İstanbul-Cidde seferleri ile İslam dünyasından çok sayıda insan İstanbul’a gelerek gemi ile umreye gitme imkanı bulacak. Hem gemi tatili hem umre yapabilecekler. İslam coğrafyasından İstanbul’a gelip ziyaretlerini gerçekleştiren Müslüman kardeşlerimizi İstanbul’dan gemi ile 7 günde Cidde’ye götürmeyi planlıyoruz.

Umre ve hac görevlerini yerine getiren misafirlerimiz kutsal topraklardan tekrar gemi ile İstanbul’a dönebilir ya da bulundukları lokasyondan farklı ülkelere gidebilirler.”

Bu projeyi ilk defa AA vasıtasıyla kamuoyu ile paylaştıklarını vurgulayan Ay, " “Ramazan Bayramı arifesinde bu müjdeyi tüm İslam dünyası ile paylaşıyorum. İstanbul İslam dünyasında lider bir şehir. Türkiye lider bir ülke. İstanbul’un tarihi mirasını misafirlerimiz ile buluşturacağız." dedi.

Ay sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'ye kruvaziyer turizmi ile ülkeye giriş yapılmaz. Turizm ülkesine erişim sağlanamayacak.

Geliri olan şeyler sadece İstanbul'da değil, Anadolu'nun ağzından çıkacak. Kruvaziyer ile Türkiye'nin 35 kalkınma turizmi hedefini turizme katılıyor. Çünkü Türkiye bu alanda henüz eğitim için büyük bir potansiyel var.”


GÜNDEM
1

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

2

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

3

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

4

Sigara fiyatlarına yeni zam: Cep yakacak artışlar devam ediyor

5

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görevini bırakacak

GÜNDEM