Twitter'da tek adam dönemi

Elon Mask satın aldığı sosyal ağda yönetici bırakmadı. Tüm üst düzey idarecileri görevden alan Mask CEO olarak kendini atadı.

TEKNOLOJİ 1.11.2022 10:50:00 0
Twitter

Dünyanın en zengin insanı, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Twitter'ın yönetim kurulunu feshetti. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirime göre sosyal medya platformu Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma sürecini tamamlayan Elon Musk, şirketin "tek yöneticisi" oldu. SEC raporuna göre Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz'in yeğeni Suudi Prens Alwaleed bin Talal'ın da Twitter'ın en büyük ikinci hissedarı olduğu görüldü.

İlk olarak 4 üst düzey ismin isine son vermişti

Öte yandan, geçtiğimiz hafta satın alma sürecini tamamlayan Musk, Twitter CEO'su Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü (CFO) Ned Segal, hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ile genel danışman Sean Edgett'in işine son vermişti. Musk 4 ismi, platformdaki sahte hesapların sayısı konusunda kendisini ve Twitter yatırımcılarını yanıltmakla suçlamıştı. Musk'ın Twitter'ın CEO'su olmayı ve ayrıca kullanıcılar üzerindeki kalıcı yasakları kaldırmayı planladığı belirtilmişti.


GÜNDEM
1

Nisan ayında enflasyon yüzde 3,18 artarak yıllık bazda yüzde 69,80'e ulaştı

2

Bursa dahil 77 ilde gerçekleştirilen operasyonda 156 şüpheli yakalandı

3

Bedelli askerlik ücreti zamlanıyor: Temmuzda 219 bin liraya çıkabilir!

4

Benzine ve motorine zam, otogaza indirim

5

ENAG nisan enflasyonu: %5,02! yıllık artış %124,35'e çıktı

EKONOMİ