Türkiye'den Finlandiya'ya NATO vizesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güvenlik kaygılarımızın giderilmesi hassasiyetine binaen Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün Meclisimizdeki onay sürecini başlatmaya karar verdik." dedi.

GÜNDEM 17.03.2023 17:20:00 0
Türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile bir araya geldi.

Görüşme, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi.

Finlandiya'nın onay süreci başlıyor

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye binlerce vatandaşını teröre kurban vermiş bir ülkedir. Dünya'nın en eli kanlı yapılarıyla eş zamanlı mücadele ediyoruz. Milletimizin canına kast eden terör örgütlerinin kökünü kazımakta kararlıyız. NATO'nun genişleme sürecini bu gerçekler çerçevesinde değerlendiriyoruz. Finlandiya ve İsveç'in katılım müzakerelerinin başlatılmasına Madrid'de yapılan zirvede onay vermiştik. İmzalanan 3'lü mutabakat ile Türkiye'nin haklı isteklerini kayıt altına almıştık. Finlandiya'nın samimi adımlar attığını gördük. Ülkemizin hassasiyetlerine gösterdikleri önem ve kaydedilen mesafeye binaen Finlandiya'nın NATO'ya katılım onay sürecini başlatıyoruz. Bu kararımızın ülkelerimizin başta olmak üzere ittifakımız için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM