Türkiye ve Çin arasında tıp köprüsü kuruluyor!

Türk şirketi Turkishdoc, Çinli Yiling Farma ile iş birliği yaparak geleneksel Çin tıbbı alanında sağlık turizmi için köprü kuruyor. Anlaşma kapsamında her iki ülkede de hastalara hizmet verilecek

SAĞLIK 8.07.2023 11:46:00 0
Türkiye ve Çin arasında tıp köprüsü kuruluyor!

Doğu ve batı arasında sağlık turizmi alanında tıp köprüsü kuruluyor. Türk şirketi Turkishdoc, Çinli Yiling Farma ile geleneksel Çin tıbbı konusunda iş birliği yaparak hastalara kapsamlı hizmetler sunmayı hedefliyor. Turkishdoc'ın Yönetim Kurulu Başkanı Faik Göksu, yapılan anlaşma ile Çin'den gelen hastaların Türkiye'nin son teknoloji imkanlarından ve yetişmiş uzmanlarından yararlanabileceğini, Türkiye'den gidecek hastaların ise geleneksel Çin tıbbı tedavileri alabileceğini belirtti.

Göksu, yaptıkları iş birliğinin temelinde doğu ile batı arasında tıp alanında bir köprü kurmanın olduğunu vurguladı. Yılın en iyi 10 geleneksel Çin tıbbı şirketinden biri olan Yiling Farma'nın Türkiye'deki zengin tıbbi kaynaklar ve yetişmiş uzman doktorlarla iş birliği yapmasının önemine değindi. Geleneksel Çin tıbbının binlerce yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Göksu, bu ortaklık sayesinde batı ve doğu tıbbını bir araya getirerek hastalara en kapsamlı bakım ve tedavileri sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Göksu, özellikle kısırlık ve gebelik tedavileri konusunda Çin'in global bir üne sahip olduğunu söyledi. Türkiye'de bu alanda başarılı uzman doktorların bulunduğunu ve geleneksel Çin tıbbının da binlerce yıldır erkeklerde ve kadınlarda kısırlığı tedavi etmede etkili olduğunu belirtti. Göksu, son araştırmaların, IVF akupunkturu alan hastaların bu tedaviyi almayanlara göre daha yüksek gebelik oranlarına sahip olduğunu gösterdiğine dikkat çekti. Bu tedavinin doğurganlığı artırmaya yönelik olarak yumurtalıklar ve endometriyuma kan akışını iyileştirmeyi hedeflediğini ekledi.

Turkishdoc'un Çinli Yiling Farma ile yaptığı iş birliğinin Türkiye'nin sağlık turizmi alanındaki gücünü artıracağına vurgu yapan Göksu, bu anlaşmanın Türkiye'deki sağlık turizmi sektörünün büyümesine ve uluslararası hasta talebinin artmasına katkı sağlayacağını belirtti. Türkiye'nin tıp alanındaki gücünü ve potansiyelini artırmanın önemli bir adımı olduğuna inandıklarını ifade eden Göksu, Türkiye'nin sağlık turizmi destinasyonu olarak cazibesini artırmanın ve uluslararası pazarda daha fazla söz sahibi olmanın ülke için büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Ayrıca, gelecekte sağlık turizmi konusunda yeni ortaklıklarla Türkiye'ye katkı sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.


GÜNDEM
1

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

2

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

3

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

4

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

5

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

EKONOMİ