Türkiye ve Azerbaycan gazilerinden TBMM'ye ziyaret

Kıbrıs gazileri ile Dağlık Karabağ Savaşı'nda gazi olan askerler TBMM'yi ziyaret etti.

GÜNDEM 6.01.2022 17:02:00 0
Türkiye ve Azerbaycan gazilerinden TBMM

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk ile Azerbaycan Askeri Dernekler Federasyonu Başkanı Emin Hasanlı başkanlığındaki heyet, rehber eşliğinde Meclis`i gezdi.Emin Hasanlı, Meclis`e girişinde yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere 84 milyon Türkiye`ye minnettar olduklarını söyleyerek, "Türkiye, Karabağ Savaşı`nda bütün dünyayı karşısına alarak dimdik Azerbaycan`ın yanında durdu. Haydar Aliyev`in, `Bir millet, iki devlet` şiarına sadık oldu." dedi.

"Azerbaycan ve Türkiye kardeştir, tüm dünya bunu gördü"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, "Azerbaycan`ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir" sözünü hatırlatan Hasanlı, "Azerbaycan ve Türkiye kardeştir, tüm dünya bunu gördü. Azerbaycan topraklarını işgalden kurtardı. Nasıl ki Türkiye, Kurtuluş Savaşı`nda bağımsız, hür olduğunu dünyaya göstererek diğer mazlum halklara örnek oldu. Kıbrıs gazisi abilerimiz, dünyada Türk`ün daima hür yaşayacağını bir daha tasdikledi. 21. yüzyılda biz de Karabağ`da büyük bir zafer elde ederek, dünyada toprakları işgalde kalan diğer ülkeler için de bir ışık, umut olduk." ifadesini kullandı.

"Bu Meclis, gazi Meclis`tir"

Azerbaycan`ın bağımsızlığının ebedi olduğunu belirten Hasanlı, "Bugün TBMM`deyiz. Ne mutlu bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yarattığı bir Meclis`teyiz. Bu Meclis, gazi Meclis`tir. Her zaman Türkiye`nin yanındayız. Türkiye`nin gücü Azerbaycan`ın gücüdür." mesajını verdi.Daha sonra Genel Kurul Salonu`nu ziyaret eden gaziler, TBMM`nin, Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016`daki darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından uçakla bombalanan bölümlerini de inceledi.MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, gazilerle Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, Karabağ`ın destansı bir mücadeleyle vatana kavuştuğunu ifade etti.

"Türkiye her zaman Azerbaycan`ın yanındadır"

Türkiye`nin her zaman Azerbaycan`ın yanında olduğunu vurgulayan Kılavuz, "Biz tek millet iki devletiz. Sonsuza kadar bitmeyecek bir kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz var. Azerbaycan bizim vatanımızdır. Azerbaycan Türk`ü soydaşlarımızın derdi derdimiz, sevinci sevincimizdir. Her birini gönlümüzde ve yüreğimizde taşıyoruz. Sonuna kadar Azerbaycan var olsun, sağ olsun. `Sen bizimsen, bizimsen, durdukça bedende can. Yaşa, yaşa ey şanlı Azerbaycan`." diye konuştu.

Kılavuz, Türkiye ve Azerbaycan`ın birlik ve beraberliğinin dünya Türklerine umut olduğunu ifade ederek, Türkiye güçlüyse bütün Türk aleminin de güçlü olduğunu söyledi.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM