Türkiye Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında net bir politika izliyor

Türkiye, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırılar boyunca net bir tavır izledi. Milli çıkarlar doğrultusunda hareket tarzı belirlendi. Diplomasi öne çıkarıldı, "savaş" tanımlamasıyla Montrö devreye sokuldu.

GÜNDEM 2.03.2022 15:00:00 0
Türkiye Rusya

Türkiye, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırılar boyunca net bir tavır izledi. Milli çıkarlar doğrultusunda hareket tarzı belirlendi. Diplomasi öne çıkarıldı, "savaş" tanımlamasıyla Montrö devreye sokuldu. Olası senaryolara karşı hazırlık yapıldı.

Ankara, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında net bir politika izliyor.

Türkiye, saldırılar başlamadan önce diplomasi kartını sürekli masada tuttu. Taraflara diyalog çağrısı yaptı, arabuluculuk önerdi.

Diplomatik çabaları ile öne çıkan Ankara, olası bütün senaryolara "milli çıkarlar" doğrultusunda hareket etti.

Saldırılar "uluslararası hukukun ihlali" olarak nitelendirdi

Ankara, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını, "uluslararası hukukun ihlali ve kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

Kırım'ın ilhak edildiği 2014'ten bu yana "Ukrayna'nın toprak bütünlüğü" vurgusu sürekli sıcak tutuldu. Aynı vurgu, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sırasında da devam etti.

Tüm senaryolar görüşüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ateşkes ve kalıcı çözüm için muhatapları ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Saldırıların uzaması ve genişlemesi durumu da dahil tüm senaryolar görüşüldü, atılacak adımlara ilişkin hazırlıklar yapıldı.


GÜNDEM
1

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

2

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

3

Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

4

Türkiye pazar günü sandığa gidecek

5

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

EKONOMİ