“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıllık başarı hikayesi Ukrayna için bir ilham kaynağıdır”

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıllık başarı hikayesi bugün Ukrayna için bir ilham kaynağıdır” dedi.

POLİTİKA 8.11.2023 13:33:00 0
“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıllık başarı hikayesi Ukrayna için bir ilham kaynağıdır”

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 100. Yıl Kültür Merkezi’nde “Ukrayna-Rusya Savaşı: Kırım’ın Kaderi” başlıklı panel düzenlendi. Panelde konuşan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Kırım konusunun Ukrayna ile Türkiye’yi birleştiren bir konu olduğunu belirterek, “Kırım Tatarları da bizim kardeşlerimizdir. Onlarla şu an omuz omuza ülkemizi savunmayı sürdürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nde milyonlarca Kırım Tatarı ikamet etmekte ve bunlar güçlü bir topluluk halinde yaşamakta, Ukrayna ile Türkiye arasındaki ilişkilere de büyük katkılar sunmaktadır. 2014’ten bu yana Kırım Tatarları kendi topraklarında büyük eziyetler görmekte. Rusya, Kırım Tatarlarına karşı baskı ve soykırım politikalarını sürdürüyor. 18’inci yüzyılda Rusya Kırım’ı işgal ettiğinde bunun için bir bedel ödemedi, cezalandırılmadı. Şu anda binlerce Kırım Tatarı, Ukraynalı kardeşleriyle beraber düşmana karşı mücadele veriyor. Er ya da geç amacımıza ulaşacağız, ülkemizi Rus işgalcilerden temizleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Dünya politikasında önemli bir yer kaplıyorsunuz”
Geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılının kutlandığını hatırlatan Büyükelçi Bodnar, şunları söyledi:
“Şu anda Nutuk’u okuyorum ve 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün halkını özgürlük amacında birleştireceğine, başarıya ulaşacağına çok az kişi inanmıştı. Özgür irade ve inanç bu insanları birleştirerek bir devlet oluşturmalarına yardımcı oldu. Siz de bu devletin fertleri olarak dünya politikasında önemli bir yer kaplıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıllık başarı hikayesi bugün Ukrayna için bir ilham kaynağıdır.”
Panele akademisyenler, öğretim üyeleri ve öğrenciler iştirak etti.


GÜNDEM
1

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

2

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

3

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

4

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

5

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

EKONOMİ