Türk Silahlı Kuvvetleri, Orta Doğu'nun en güçlü ordusu

Türkiye, ABD merkezli Global Firepower Ajansı'nın 2024 yılı araştırmasına göre, Orta Doğu'da en güçlü orduya sahip ülke oldu.

POLİTİKA 29.01.2024 15:18:00 0
Türk Silahlı Kuvvetleri, Orta Doğu

ABD merkezli Global Firepower Ajansı'nın 2024 yılı için hazırladığı araştırma, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Orta Doğu'nun en güçlü ordusu olduğunu ortaya koydu.

Araştırmada, ülkelerin askeri güçleri, 35 farklı kritere göre değerlendirildi. Bu kriterler arasında personel sayısı, silahlı kuvvetlerin büyüklüğü, askeri harcamalar, hava ve deniz kuvvetleri gücü, sahip olunan silah sistemleri gibi unsurlar yer alıyor.

TSK, Orta Doğu'da rakipsiz

Araştırmaya göre, Türkiye, 0,1697 güç indeksi ile Orta Doğu'nun en güçlü ordusuna sahip oldu. İran 0,1725 indeksi ile ikinci sırada yer alırken, Mısır 0,1734 indeksi ile üçüncü oldu. İsrail 0,1754 indeksi ile dördüncü, Suudi Arabistan ise 0,1762 indeksi ile beşinci sırada yer aldı.

Türkiye, Orta Doğu'da askeri gücünü artırarak liderliğini sürdürüyor

Türkiye'nin güçlü ordusu, bölgesel ve küresel dengeler açısından önemli bir rol oynuyor. TSK'nın sahip olduğu yüksek askeri kapasite, Türkiye'nin güvenlik ve savunmasını sağlamanın yanı sıra, bölgesel barış ve istikrara da katkı sağlıyor.

TSK'nın güçlü ordusu, Türkiye'nin uluslararası alanda da saygınlığını artırmaya devam ediyor. Güçlü bir orduya sahip olmak, Türkiye'nin uluslararası alanda daha etkin bir rol oynaması için önemli bir avantaj sağlıyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM