Türk Eximbank'ın sermayesi üçüncü kez artırılıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatın desteklenmesi amacıyla Türk Eximbank'ın sermayesini üçüncü kez artırma talimatı verdi.

EKONOMİ 9.02.2024 11:21:00 0
Türk Eximbank

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatın ve ihracatçının desteklenmesine yönelik politikalara büyük önem verdiklerini vurguladı. Bu kapsamda Eximbank'ın sermayesinin üçüncü kez artırılacağını belirten Şimşek, "Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile de istişare ettik. İhracatçımıza nefes olan Türk Eximbank'a son 7 ay içinde üçüncü kez sermaye artırımı yapılmasına yönelik çalışmaları başlattık, en kısa zamanda sonuçlandıracağız." dedi.

Eximbank'tan 50 milyar dolar destek hedefi

Eximbank'ın geçen yıl ihracatçılara 42 milyar dolar destek verdiğini hatırlatan Şimşek, bu yıl bu rakamın 50 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. Şimşek, Eximbank'ın geçen hafta uluslararası sermaye piyasalarından 500 milyon dolarlık finansman sağladığını da sözlerine ekledi.

Kredi maliyetleri düşecek

Sermaye artırımlarının ardından Eximbank'ın ihracatçılara teminat kolaylığı sağlayarak kredi maliyetlerini aşağı çekecek çalışmaları hızlandıracağını belirten Şimşek, "Kredibilitesi ve ihracat değerliliği yüksek firmalara teminat mektupsuz ve bankacılık sektöründe kabul gören diğer teminatlarla kredi kullandırılması sağlanacak." dedi.

Hükümetten ihracat destekleri artarak devam edecek

Ekonomi programının nihai hedefinin nitelikli yatırım ve istihdam olduğuna dikkati çeken Şimşek, ihracat temel önceliği doğrultusunda bu alanı desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Şimşek, "İhracatımızın büyümeye katkısını artırmak, dengeli ve sürdürülebilir yüksek büyüme hedefimize ulaşmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Ülkemizin ihracat odaklı büyüme hedefi doğrultusunda hükümetimizin ihracata verdiği destekler artarak devam edecek."


GÜNDEM
1

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

2

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

3

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

4

Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

5

Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu

EKONOMİ