Trump dava açma kararı aldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida’daki evinde yapılan aramada ele geçirilen gizli belgelerle ilgili soruşturmanın durdurulmasını istedi.

DÜNYA 23.08.2022 14:24:00 0
Trump dava açma kararı aldı

Trump'ın hukuk danışmanları, Mar-a-Lago'daki evinden FBI ajanları tarafından alınan belgelerin bağımsız bir avukat tarafından görülmesini talep ediyor. FBI'a göre Trump'ın evinde 8 Ağustos'ta yapılan arama sırasında 11 dizi “gizli” olarak sınıflandırılmış belge ele geçirildi. Trump'ın hukuk ekibi, Florida'da mahkemeye sunulan 27 sayfalık belgede, ABD Adalet Bakanlığı tarafından verilen arama emrini "felakete yol açabilecek zararsız bir eylem" olarak nitelendiriyor ve bakanlığı "siyasi olarak faydalı belgeler aramak" ve "Trump'ın tekrar başkanlığa aday olmasını engellemeye yönelik çabaları desteklemekle" suçluyor.

Belgede, "Başkan Donald J Trump, 2024 Cumhuriyetçi başkan adayları arasında ve 2024 Başkanlık Seçimleri'nde aday olmaya karar verirse, açık ara önde gidiyor. Hukuki yaptırımlar, Amerikalıları koruyan bir kalkandır. Siyasi amaçlar için bir silah olarak kullanılamaz" ifadeleri yer alıyor. Trump'ın avukatları, 20'den fazla FBI ajanı tarafından müvekkillerinin evinin aranmasını "şok edici derecede agresif bir eylem" olarak tanımlıyor ve bunun "birçok Amerikalı için yol açacağı sıkıntıyı anlaşılmadan" yapıldığını söylüyor. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan kısa bir açıklamada savcıların Trump'ın davasıyla ilgili iddialara mahkemede cevap verileceği belirtiliyor.


GÜNDEM
1

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

2

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

3

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

4

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar şehit oldu!

5

Kırmızı et üretimi rekor kırdı: 2023'te %8,8 artış

ASAYİŞ