Ticaret Bakanlığı, “Uzaktan Eğitim Modeliyle” kamu harcamalarında 1 milyar lira tasarruf etti

Ticaret Bakanlığı, 2020-2023 yılları arasında “Uzaktan Eğitim Modeliyle” kamu harcamalarında 1 milyar lira tasarruf ettiğini bildirdi.

EKONOMİ 15.08.2023 12:58:00 0
Ticaret Bakanlığı, “Uzaktan Eğitim Modeliyle” kamu harcamalarında 1 milyar lira tasarruf etti

Ticaret Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, korona virüs salgın süreci ile birlikte eğitimde hız kazanan dijital dönüşüm çalışmalarına hızlı uyum sağladıklarını belirterek, bu alandaki muhteva çalışmalarını çeşitlendirip uygulanmasına başlandığını bildirdi. Bakanlık bu çalışmalar çerçevesinde, 2020-2022 yılları ve 2023 yılı ilk altı ay içerisinde toplamda 738 bin katılımcılı eğitim faaliyeti gerçekleştirilerek, 1 milyar TL üzerinde tasarruf sağlandığını açıkladı. 


 Ticaret Bakanlığı, dijital eğitimde kazanılan tecrübeyi, kurum içi e-eğitim içerikleri hazırlama noktasında değerlendirip, personellere kısa anlaşılır bilgilerin yanında, nano öğrenme modülleri içeren malzemeler sunma kapasitesi de arttırdığını belirtti. 
  
 “Vatandaşın işinin hızlı ilerlemesini sağlayacak mevzuat ve uygulama eğitimler verilmektedir” 
 Bakanlık, içerik özgünlüğü bakımından gerçekleştirilen eğitimlerin, personelini geliştirdiğini belirterek şunları kaydetti: 


 “Oryantasyon eğitimleri, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele gibi Ticaret Bakanlığı personelini geliştirici eğitim faaliyetleri yanında, gümrük mevzuatı, tüketicinin korunması, haksız fiyat artışı, sınır ticareti, tek pencere gibi farklı programlarda vatandaşın işinin hızlı ilerlemesini sağlayacak mevzuat ve uygulama eğitimleri de verilmektedir. Eğitim Yönetim Sistemi üzerinden, muhtevalar eğitime katılanlara ulaştırılırken, aynı zamanda merkez ve taşra idarelerinde görevli çalışanların eğitim talepleri de doğrudan bu sistem üzerinden alınabilmekte olup, bu talepler eğitim planına dahil edilebilmektedir.” 
 Bakanlık, 2020 yılından itibaren eğitim faaliyetlerinde yaklaşık 738 bin katılımcıya eğitim verdiklerine dikkati çekerek, şu ifadelere yer verdi: 
  
 “2023 yılının ilk 6 ayında ise 69 bin katılımcılı eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmiştir” 
 “Tekil düzeyde Bakanlık personelinin ortalama yüzde 85’ine ulaşma başarısı gösterilmiştir. 2023 yılının ilk 6 ayında ise 69 bin katılımcılı eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. 2020-2023 arası dönemde yıllık gerçekleştirilen ortalama eğitim saati ise kişi başı 7 saati bulmuştur. Böylelikle, dışarıdan hizmet satın almadan geliştirilen canlı sanal sınıf, video SCORM ve animasyonlu mikro öğrenme gibi yöntemler ile oluşturulan eğitim muhtevaları ve uzaktan eğitim çalışmaları sayesinde, toplamda 738 bin katılımcılı eğitim faaliyeti gerçekleştirilerek, Ticaret Bakanlığı olarak kamu bütçesinde 1 Milyar TL üzerinde tasarruf sağlanmıştır.” 


 Bakanlık, teknolojik gelişmeleri takip ettiklerini ve kamu kaynaklarını etkin olarak kullandıklarına da dikkati çekti. Bakanlık, iç ve dış paydaşlarının, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak etiğim ve faaliyetlerin planlamasına devam ettiklerini bildirerek, “Kazanılan e-eğitim tecrübesi ile birlikte, e-eğitimin sağlamış olduğu zaman ve mekandan bağımsız erişim, tekrar avantajlarının yanında, yüz yüze eğitimin de vermiş olduğu sosyal öğrenme ve pratik uygulama avantajlarının birleştirilmesi hedeflenmektedir” açıklamalarında bulundu. 
 


GÜNDEM
1

Türkiye'den İsrail kararı! Tüm ticaret ilişkileri durduruldu

2

İki lider arasında kritik görüşme: özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

4

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

5

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

SİYASET