Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'e ikinci iddianame

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında, 572 mağdurun şikayetinin ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ikinci iddianame hazırlandı.

GÜNDEM 22.01.2024 16:52:00 0
Thodex

Arnavutluk'tan iade edilen Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında, 572 mağdurun şikayeti üzerine hazırlanan ikinci iddianamede, Özer'in "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "nitelikli dolandırıcılık" ve "örgüt kurma ve yönetme" suçlarından toplam 11 bin 462 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Thodex'in 2021 yılında kapanmasıyla birlikte mağdur olan 572 kişinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Faruk Fatih Özer'e 11 bin 462 yıla kadar hapis istemi

İddianamede, Özer'in liderliğindeki örgüt üyelerinin, Thodex üzerinden kripto para alım satımı yapan yatırımcılardan yüksek miktarda para topladıkları, ardından da sistemden çıkışı engelledikleri ve paraları zimmetlerine geçirdikleri ifade edildi.

MASAK raporuna göre, mağdurların zararının 94 milyon lira olduğu belirtilen iddianamede, Özer'in "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "nitelikli dolandırıcılık" ve "örgüt kurma ve yönetme" suçlarından 11 bin 462 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET