Terörle Mücadele Zirvesi ve Diğer Önemli Gelişmeler

Zirvede terörle mücadelede ortak anlayış geliştirilmesi ve enerji iş birliği konuları ele alınacak.

GÜNDEM 13.03.2024 15:43:00 0
Terörle Mücadele Zirvesi ve Diğer Önemli Gelişmeler

Bağdat'ta Terörle Mücadele Zirvesi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı Hakan Fidan yarın Bağdat'ta terörle mücadele zirvesine katılacak. 

Gazze'ye Yardımlar: Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Türkiye'nin Gazze'ye yaptığı yardımların 40 bin tonu geçtiğini açıkladı. UNRWA'ya yapılan 26 bin tonluk yardımın kalan kısmı WFP'ye devredilecek ve Gazze'ye ulaştırılacak.

ABD ile İlişkiler: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ABD ziyaretiyle ilgili Keçeli, "Türkiye'ye uygulanan kısıtlamalar konusunda Senato'da bazı pozitif mesajlar aldık. Bizim açımızdan olumlu izlenimlere ayrıldığımız bir ziyaret oldu" dedi. Keçeli, ABD ile terörle mücadelede düzenli yüz yüze bir istişare mekanizmasının kurulacağının da sinyalini verdi.

Türkiye-Yunanistan İlişkileri: Yunanistan ile güven artırıcı önlemler toplantısının 22 Nisan'da Atina'da yapılmasının planlandığını duyuran Keçeli, Miçotakis'in Türkiye ziyaretinin de mayıs ayında gerçekleşmesi için çalışmaların sürdüğüne işaret etti.

Adalara Vize Kolaylığı: Keçeli, Türkiye-Yunanistan arasında gerçekleştirilen siyasi diyalog toplantısında da 10 Yunan adasına vize kolaylığı uygulamasındaki son hazırlıkların ele alındığını söyledi.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM