Tekirdağ Çorlu'da 'Mahzen-19' operasyonuyla suç örgütüne darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ Çorlu'da düzenlenen ve 3 gün süren 'Mahzen-19' operasyonlarında elebaşılığı Barış Boyun’un yaptığı suç örgütüne yönelik 13 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

ASAYİŞ 25.03.2024 12:26:00 0
Tekirdağ Çorlu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Tekirdağ Çorlu'da gerçekleştirilen 'Mahzen-19' operasyonlarında elebaşılığı Barış Boyun’un yaptığı suç örgütüne yönelik önemli bir darbe vurulduğunu belirtti. Operasyonların 3 gün boyunca sürdüğünü ifade eden Bakan Yerlikaya, suç örgütü üyesi 13 şüphelinin yakalandığını ve ellerinde bulunan silahlarla birlikte gözaltına alındığını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, suç örgütü üyelerinin suikast hazırlığında olduğunun tespit edildiği belirtildi. Operasyonlarda ele geçirilen silahlar arasında lav silahı, el bombası, AK-47 uzun namlulu otomatik silah ve tabancalar bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, suç örgütü üyelerinin işledikleri suçlar arasında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten adam öldürme, silahlı saldırı ve kasten adam öldürmeye teşebbüs gibi ağır suçlar olduğu belirtildi. Operasyonlar kapsamında ele geçirilen silahlar ve patlayıcılar da suç örgütünün faaliyetlerine yönelik önemli bir delil niteliği taşıyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM