Taşeron Sonrası Önemli Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı

Taşeron sonrası işkolu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararın detayları yazımızda.

EKONOMİ 22.09.2020 11:30:00 0
Taşeron Sonrası Önemli Karar Resmi Gazete

Taşeronda önemli karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli iş kolu kararı yayımlandı. 22 Eylül 2020 tarihli ve 21252 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan kararda iş kolu düzenlemesine yer verildi. Taşeron işçilerin kadroya geçmesi sonrası devam eden işkolu tartışmaları ile ilgili yayımlanan kararda, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki hastanede çalışan işçiler için detaya yer verildi.

Buna göre işçiler, 17 Nolu sağlık işkoluna geçirildi. 

GÖZLER DİĞRE İŞÇİLER İÇİN VERİLECEK KARARDA

Kadroya geçen yüz binlerce işçi, iş kolu düzenlemesini bekliyor. Sendikalardan bu konuda henüz net bir açıklama gelmezken işçiler, düzenlemenin hemen yapılmasını istiyor. 

SENDİKA BAŞVURU YAPTI

Söz konusu karar bugün Öz-Sağlık İş sendikası Resmi karar Çalışma Bakanlığı’na şu ifadeler ile gönderildi;

“Bakanlığımızca yapılan incelemede; Şehit Kamil Devlet Hastanesi unvanlı işverenliğe ait 1141906.027 SGK sicil no’lu işyerinde hastane hizmetleri kapsamındaki işlerin yürütüldüğü, bu nedenle yürütülen faaliyetlerin işkolları Yönetmeliği’nin 17 sıra numaralı ‘Sağlık ve sosyal hizmetler’ işkolunda yer aldığı tespit ediliştir.”

Karar şu şekilde:

“Şehit Kamil Devlet Hastanesi unvanlı işverenliğe ait işyerinde yürütülen faaliyetlerin niteliği itibariyle işkolları Yönetmeliği’nin 17 sıra numaralı ‘Sağlık ve sosyal hizmetler’ işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin REsmi Gazete’de yayımlanmasına 6356 sayılı sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanununun 5 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Kaynak : KamuBulteni


GÜNDEM
1

Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

2

Türkiye pazar günü sandığa gidecek

3

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

4

BIST 100 güne yükselişle başladı

5

Gazze'de ölü sayısı 32 bin 490'a çıktı

EKONOMİ