TAŞERON İŞÇİLERİNE BÜYÜK MÜJDE!

Belediye taşeron işçileri sevindiren müjde geldi.

EKONOMİ 11.10.2020 23:55:00 0
TAŞERON İŞÇİLERİNE BÜYÜK MÜJDE!

Belediye taşeron işçileri sevindiren müjde geldi. Sendikalar ve belediye çalışanlarına yönelik yeni zam oranları belirleniyor. Bu konuda en önemli adım Çankaya Belediyesi'nden gelerek kendi bünyesinde yer alan taşeronlara yüzde yüz zam yapılacağı söylendi. 

Belediyelerde ki teşeronlar kadro düzenlemesi dışında kalmıştı. Dolayısıyla  taşeron işçiler için maaş ve sözleşme düzenlemeleri belediyeler ve sendikalar arasında gerçekleşiyor. . Bu alanda son görüşmelerden birisi de Çankaya Belediyesi bünyesinde yer alan taşeron işçiler için geldi.  

MAAŞLAR İKİ KATI ARTACAK

Çankaya belediyesi İmar A.Ş. ile Belde Ltd. Şti. bünyesinde yer alan taşeron işçiler için toplu sözleşme gerçekleştirildi. Genel İş Başkanı Remzi Çalışkan sözleşme sonrası teşekkürlerini ileterek çalışmaların devam edeceğini söyledi. 

ZAM ORANI DUYURULDU

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen taşeron işçiler için imzalanan sözleşmeye ilişkin bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı.  "Çankaya Belediyesi ailesiyiz. Her çalışanım, işçim, memurum, emekçim benim kardeşimdir. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu belediyede işçinin, emekçinin hakkının teminatı olacağıma söz vermiştim sözümü de tutuyorum. Belediye kadrolarına geçen taşeron işçilerimizin toplu sözleşmeden yararlanma hakları kısıtlanmıştı. Bu sözleşme ile hem kısıtlamaları kaldırdık hem de bu işçilerin ücretlerinde yüzde 100 artış sağladık”  

KADROYA ALINAN TAŞERONLARIN MAŞLARI NE ZAMAN ARTACAK

Kamuda çalışan taşeronların maaşları Çalışma Bakanlığı ile gerçekleştirilecek toplu iş sözleşmesi ile değişecek. Halen uygulamada olan sözleşme süreci tamamlanacak ve 31 Ekim tarihinde işçiler için yeni dönem başlayacak.


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

2

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

3

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

4

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

5

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

SİYASET