Tarih verildi... Kavrulacağız

Yağışlı hava tüm yurtta etkisini gösterirken, herkesi terletecek bir açıklama geldi. Son tahminlere göre; yarından itibaren hava sıcaklığı artmaya başlayacak ve bazı bölgelerde 40 derecenin üzerine çıkacak.

GÜNDEM 16.06.2022 17:01:00 0
Tarih verildi... Kavrulacağız

Suriye ve Irak'ı etkisi altına alması beklenen Sıcak Hava Dalgası nedeniyle hava sıcaklığının 50 dereceye yükseleceği tahmin ediliyor. Türkiye'de de hava sıcaklıklarının yarından itibaren Güneydoğu Anadolu'da artması bekleniyor. 

Yağış bir süre daha bizimle. Etkisi kısmen azaldı artık, turuncu alarm yok ancak bugün için özellikle iç Ege'de kuvvetli yağışlar aralıklarla devam ediyor. Yerel sağanaklar olarak devam ediyor. 

İlerleyen günlerde yağışlar biraz daha etkisini azaltıyor ama Pazartesi günü ülkemiz yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek. Pazartesi günü tekrar yağış geliyor ülkemize.

Yine Avrupa üzerinden gelen bir sistemden bahsediyoruz. Yurdun Batısının büyük bir kısmını etkisi altına alacak. Geçtiğimiz haftaya göre biraz daha zayıf bir sistem gibi duruyor.

Bu bizim Güney bölgelerimizi etkiliyor, Akdeniz'i etkiliyor. Örnek veriyorum yarından itibaren Güneydoğu Anadolu'da sıcaklık ortalaması 36-37 derecenin üzerine çıkacak. Hafta sonu bu sıcaklıklar daha da artacak.

Diyarbakır, Şanlıurfa'da 40 dereceleri gösterecek termometreler. Şırnak'ın Cizre ilçesinde 43-44 dereceye ulaşacak sıcaklıklar. Aynı zamanda Akdeniz'de, Antalya Adana'da, Ege'de Muğla dolaylarında sıcaklıklar da ciddi bir artış görünüyor olacak.

Salı gününe kadar bu sıcaklık artışları Güneydoğu Anadolu'da, Akdeniz'de ve Ege'de etkili olmaya devam edecek.

Bu yaz için öngörümüz şu; Güney kesimlerimiz ağırlıklı olarak Güneyli hava akımlarından etkilenip çok sıcak bir yaz geçiriyor olacak gibi görünüyor. Kuzeyli hava akımları ise yurdun Batısında ve Kuzeyinde etkili olacak. Biraz daha yağışlı günler göreceğiz gibi duruyor.


GÜNDEM
1

TCMB faiz kararını açıkladı! Faiz sabit bırakıldı, enflasyon hedefi %5 olarak belirlendi

2

Şehitler Abidesi’nde SOLOTÜRK gösterisi nefesleri kesti

3

Dünyada bir ilk! İnegöl'de yarı tavuk yarı horoz doğdu

4

Kadavra köpekleri ormanda Korhan Berzeg’e ait iz arıyor

5

Çorlu tren kazasında karar çıktı

EKONOMİ