Tahıl krizine çözüm aranıyor! Bakan Akar, Rus mevkidaşıyla görüştü

Rusya'nın tahıl anlaşmasını askıya almasının ardından, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus mevkidaşıŞoygu ile tahıl anlaşmasının askıya alınması konusunu görüştü.

POLİTİKA 1.11.2022 09:42:00 0
Tahıl krizine çözüm aranıyor! Bakan Akar, Rus mevkidaşıyla görüştü

Rusya, Tahıl Koridoru anlaşmasından çekildiğini açıkladı.

Bunun üzerine harekete geçen Türkiye, Birleşmiş Milletler (BM) ve Ukrayna ile 16 geminin hareketi için mutabakata vardı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuyla ilgili Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile telefonda görüştü.

Tahıl Koridoru kararını görüştü

Görüşmede Akar tarafından, küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan ve tüm sorunların iş birliği ve diyalogla çözülebileceğini gösteren tahıl girişiminin sürdürülmesinin büyük önem taşıdığı, tahıl sevkiyatı inisiyatifinin askıya alınması kararının yeniden değerlendirilmesinin beklendiği ifade edildi.

Tahıl sevkiyatının askıya alınması kararının yeniden gözden geçirilmesi vurgulandı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, tahıl sevkiyatına ilişkin son durumun ele alındığı görüşmede Bakan Akar tarafından, "Küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan ve tüm sorunların iş birliği ve diyalogla çözülebileceğini gösteren tahıl girişiminin sürdürülmesinin büyük önem taşıdığı, çatışma koşullarından ayrı tutulması gereken ve tamamen insani bir faaliyet olan tahıl sevkiyatı inisiyatifinin askıya alınması kararının yeniden değerlendirilmesinin beklendiği" ifade edildi.

Akar ayrıca, Türkiye'nin, bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere her seviyede bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini belirtti.


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

2

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

3

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

4

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

5

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

SİYASET