Süper Lig için kritik toplantı bayram sonrası yapılacak

SPOR 2.08.2020 13:47:00 0
Süper Lig için kritik toplantı bayram sonrası yapılacak

Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılmasının ardından TFF 1.Lig'den gelen takımlarla birlikte lig 21 takımdan oluşacaktı. TFF'ye yapılan başvurular sonrası play-off finalisti Adana Demirspor'un da Süper Lig'e yükseltilmesi gündeme geldi. Adana Demirspor'un Süper Lig'e yükseltilmesi durumunda önümüzdeki sezon ligde 22 takımın yer alacak.

Türkiye Futbol Federasyonu, bayramın ardından yapacağı toplantıda ligdeki takım sayısını yeniden ele alacak. Toplantıda Adana Demirspor’un da lige dahil edilerek 22 takımla mücadele etmesi görüşülecek. Görüşler Adana Demirspor’un lige dahil edilmesi yönünde.

Federasyon toplanıyor

Türkiye Futbol Federasyonu önümüzdeki hafta toplanarak yeni bir karar vermek için görüşecek. Geçtiğimiz hafta küme düşmeyi iptal ederek Kayserispor, Yeni Malatyaspor ve Ankaragücü’nün yeniden Süper Lig’de mücadele etmesine karar verilirken, ligdeki takım sayısı da 21’e yükseltilmişti.

'24 takımla oynayalım'

TFF 1. Lig’den direkt olarak çıkan Hatayspor ve BB Erzurumspor’a, play-off finalinde Adana Demirspor’u penaltılarla eleyen Fatih Karagümrük eklenince, ligdeki takım sayısıyla ilgili tartışmalar da arttı.

Her hafta 1 takımın bay geçerek 10 maçın oynanacak olmasının ardından Adana Demirspor’un da Süper Lig’e alınması gerektiği yönünde yoğun bir baskı gerçekleşirken, play-off yarı finali oynayan Bursaspor ve Akhisarspor, TFF’ye başvuruda bulunarak kendilerinin de Süper Lig’e alınması ve ligin 24 takımla oynanması talebinde bulundu.
Adana Demirspor’un da salı günü başvuru yapacağı iddialarının ardından gözler TFF’ye çevrildi.


GÜNDEM
1

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

2

Biden: Amcamı yamyamlar yedi

3

İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar

4

Türkiye ve Azerbaycan imzayı attı!

5

Kanarya yarı final peşinde! İşte Fenerbahçe-Olympiakos maçının muhtemel 11'leri