SSK ve Bağ-Kur emeklisi zammı ne kadar olacak! İşte yeni maaşlar

Tahminlere göre Ocak zammı; 3 aylık TÜFE'ye göre yüzde 4.23 olurken, enflasyon tahmini ile 8.46 oranına ulaşacak. Buna göre maaşlarda 317-634 lira arasında artışlar yaşanacak.

EKONOMİ 20.10.2021 10:49:00 0
SSK ve Bağ-Kur emeklisi zammı ne kadar olacak! İşte yeni maaşlar

2022 emekli ocak zammı ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Bu süreçte vatandaşlar; internet üzerinden 'emekli ocak zammı ne kadar olacak?' 'en düşük emekli maaşı' sorgulamaları hız kazanıyor. İşte olası tahminlere göre emeklinin ocak zammı tablosu!Bu yıl 2 kez zam, 2 kez ikramiye alan emeklilerin gözü Ocak artışına çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları Ocak'ta bu yılın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında artırılacak.Zam oranı için ipuçları da geliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, 3 aylık enflasyon yüzde 4.23 olarak gerçekleşti. Kesin oran için geriye Ekim, Kasım ve Aralık verileri kaldı.Şu ana kadar gerçekleşen enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde 317 liraya varan artış yaşanacak.

En yüksek aylık 7 bin 492 liradan 7 bin 809 liraya çıkacak. Merkez Bankası'nın yaptığı Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre ise ikinci 6 aylık TÜFE, yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 8.46'yı bulabilecek.

Bu durumda en yüksek maaş yaklaşık 634 lira artışla 8 bin 126 liraya ulaşacak.


GÜNDEM
1

Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

2

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

3

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

4

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

5

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

EKONOMİ