Son dakika Mutasyonlu koronavirüs ilk bu ilimizde tespit edildi!

Tüm Türkiye koronavirüs mücadele ederken, şimdi de mutasyona uğramış koronavirüs ortaya çıktı. Akşam saatlerinde yapılan mutasyonlu koronavirüs açıklaması herkesi tedirgin ederken virüsün hangi ilde görüldüğü ortaya çıktı.

SAĞLIK 2.01.2021 13:43:00 0
Son dakika Mutasyonlu koronavirüs ilk bu ilimizde tespit edildi!

İngiltere'den ülkemize gelen mutasyonlu koronavirüs ilk olarak Balıkesir'in Edremit ilçesinde görüldü. Konuyla ilgili resmi açıklama geldi.

KARANTİNAYA ALINDI

İngiltere'den hava yolu ile ülkemize gelen bir kişide havalimanında yapılan test sonrasında mutasyona uğramış koronavirüs tespit edildiği duyuruldu. Virüsün tespit edildiği il Balıkesir'in Edremit ilçesi olarak ifade edildi. Kişi, Edremit'teki evinde karantina altında alındı.

AYNI EVDEKİLERİN TEST SONUCU NEGATİF

Mutasyona uğramış koronavirüsü taşıyan kişinin belirtilerinin hafif olduğu ifade edilirken, evde karantina sürecinin devam ettiği ifade edildi. Aynı şekilde evde kalan diğer bireylere yapılan test sonucunda da testlerinin negatif çıktığı belirtildi.
 
TÜM TEDBİRLER ALINDI

Açıklama yapan Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal, gerekli tüm güvenlik ve sağlık önlemlerinin alındığının altını çizerek, "Tüm tedbirleri aldık, bir sıkıntı yok. Evinde. Aile karantinası uyguluyoruz. İngiltere’den gelen bir hasta. Normal çalışma düzenimizde tüm tedbirleri uyguluyoruz" dedi.


GÜNDEM
1

Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

2

Türkiye pazar günü sandığa gidecek

3

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

4

BIST 100 güne yükselişle başladı

5

Gazze'de ölü sayısı 32 bin 490'a çıktı

EKONOMİ