Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 63 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

GÜNDEM 14.03.2024 13:10:00 0
Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

 

Aktürk'ün açıklamasından satır başları:

Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi.
1 Ocak 2024'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 582'ye ulaştı.
229 terörist Irak'ın, 353 terörist ise Suriye'nin kuzeyinde etkisiz hale getirildi.
Geçen hafta içerisinde Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı terörist, Habur'daki hudut karakoluna teslim oldu.
Suriye'de istikrarın sürdürülmesi, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalara devam ediliyor.
Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4'ü terör örgütü mensubu 138 kişi yakalandı, 2 bin 861 kişi ise sınırı geçemeden engellendi.
1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 1747'ye, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı ise 34 bin 447'ye yükseldi.
MSB ile Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı temsilcilerinden oluşan heyet, 5-8 Mart arasında Mogadişu'yu ziyaret etti.
İsrail'in, ramazan ayının hassasiyetini de göz ardı ederek Filistinli sivilleri hedef almaya devam etmesi kınandı.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bugün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ile Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.
Bakan Güler, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari ziyaretine refakat edecek.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında denizde geçit töreni, ULUÇALİREİS müze denizaltısının açılışı, hava gösterisi ve muharip uçak geçişi, Mehteran Birlik Komutanlığınca konser düzenlenecek.
Yerli ve milli savunma sanayi ürünlerinin katkısıyla TSK'nın etkinliğinin ve caydırıcılığının her geçen gün daha da arttığına işaret edildi.
İlk milli fırkateyn TCG İstanbul'a entegrasyonu yapılan Milli Dikey Lançer Atım Sistemi (MİDLAS) ile HİSAR-D Kontrol Test atışı, 10 Mart'ta Sinop açıklarında başarıyla icra edildi.
Kara Kuvvetleri Komutanlığınca muhtelif miktarlarda Zırhlı Tanksavar Aracı (UMTAS CİRİT/Paletli)'nin muayene ve kabul faaliyetleri tamamlandı.
ASFAT ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü arasında imzalanan "8 Adet Liman Kontrol Botu Projesi" kapsamında, yerli ve milli asayiş ve emniyet botu ASBOT'un 7'ncisi 9 Mart'ta teslim edildi.
Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Anonim Şirketinin 74'üncü kuruluş yıl dönümü kutlandı.


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

2

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

3

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

4

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

5

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

SİYASET