Şoke eden gelişme! Altın fiyatları resmen çakıldı!

Yatırımcıların güvenli limanları arasında olan altın, son dönemlerde oldukça dalgalı bir şekilde seyrediyor. Yatırım yapmak isteyenler, altın fiyatları konusunda araştırmalarına devam ediyor.

EKONOMİ 9.01.2021 16:49:00 0
Şoke eden gelişme! Altın fiyatları resmen çakıldı!

Piyasalarda haftanın son işlem gününde hareketlilik, diğer günlerde olduğu gibi de devam ediyor. Gelen son bilgiye göre gram altın sadece son 5 günde 20 TL değer kaybederken, çeyrek altın 30 TL değer kaybetti.

GRAM ALTIN FİYATLARI

Gram altın fiyatları da merak konusu. Altının ons fiyatlarına ek olarak gram altında da düşüş görüldü. Saba 452 TL civarlarında güne başlayan gram altın, an itibariyle 440 TL'ye kadar geriledi.

ALTIN FİYATLARI

Çeyrek altın fiyatları en çok merak edilen konuları arasında yerini alıyor. Genel olarak altın fiyatları şu şekilde:

Çeyrek Altın: 720 TL

Cumhuriyet Altını: 2.900 TL

22 Ayar Bilezik Gram Altın Fiyatı: 417 TL

ALTIN TAHMİNLERİ

IG Asia Piyasa Stratejisti Jingyi Pan yapmış olduğu açıklamasında, "Mavi dalga senaryosu ve daha büyük bir mali teşvik paketi beklentisi altın fiyatlarını destekleyecektir. Haftasonuna doğru biraz kar realizasyonu görüldü fakat destek seviyesi olan 1.900 doların altına inilmesi kısa vadeli yukarı yönlü eğilimde bir sapmaya neden olabilir" ifadesini kullandı.

Standard Chartered Bank Değerli Metal Analisti Suki Cooperaltın fiyatlarına ilişkin "Düşük faiz oranları, genişlemeci para politikası ve mali teşviklerle birlikte küresel yatırım ortamının altın için gayet destekleyici olduğunu düşünüyoruz. Bu sene dolarda daha fazla bir zayıflama görebiliriz ve bu da altında belirli bir yükselişe neden olacak. Büyük ihtimalle bu zayıflığın 2021 sonrasında da devam ettiğini göreceğiz" açıklamasını yaptı.

Son olarak ise Teknik Analiz Uzmanı Tunç Şatıroğlu "Altın dünkü dalgalanmayla yükselen kanalın dibine kadar indikten sonra yükseliş geçti. Demokratlar kazanırsa böyle olacağı zaten belliydi, alım fırsatı olacağını anlatmıştım. Faizlerin de durulmasını beklerim bir süre sonra. Altın yükselişine devam ediyor" açıklamasını yaptı.


GÜNDEM
1

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı

2

45 il için sarı kodlu uyarı! Fırtına geliyor

3

ERDOĞAN’DAN İSRAİL’İN MİSİLLEMESİNE NET YORUM!

4

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda bulunan Türk bayrağı kaldırıldı

5

SALDIRI SONRASI REİSİ'DEN İLK AÇIKLAMA

DÜNYA

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı