Sokak köpeğine saldıran pitbull köpeklerinin sahibine 20 bin 868 lira ceza

Adana’nın Karataş ilçesinde 2 ‘Pitbull Terrier’ cinsi köpeğin sahilde bir sokak köpeğine saldırdığı görüntüler sosyal medya platformlarında paylaşılınca birçok hayvansever duruma tepki gösterdi.

İÇ HABER 20.02.2021 18:23:00 0
Sokak köpeğine saldıran pitbull köpeklerinin sahibine 20 bin 868 lira ceza

Adana’nın Karataş ilçesinde 2 ‘Pitbull Terrier’ cinsi köpeğin sahilde bir sokak köpeğine saldırdığı görüntüler sosyal medya platformlarında paylaşılınca birçok hayvansever duruma tepki gösterdi. Görüntüleri inceleyen polis, köpeklerin sahibi olduğu tespit edilen Anıl Can Savur’a (24) 20 bin 868 lira idari para cezası kesti. Köpekler de koruma altına alınarak barınağa götürüldü.

Karataş ilçesi Harbiş Sahili’nde gezinen bir sokak köpeğine iki pitbull köpeğin saldırdı. Bu durumu görüntüleyen bir kişi, köpeklere müdahale etti, ancak çabası sonuçsuz kaldı. Görüntüler sosyal medya platformlarında paylaşılınca, büyük tepki çekti. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, pitbull köpeklerinin Anıl Can Savur’a ait olduğunu belirledi.

‘İLK ÖNCE O KÖPEK SALDIRDI’

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ve Karataş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Anıl Can Savur’un evine giderek ifadesini aldı. Ekipler, Savur’a ‘yasaklı ırk köpek sahiplenip besleme’ ve benzer suçlardan toplam 20 bin 868 lira idari para cezası kesti. Kesilen cezanın ardından ise söz konusu iki köpek, ekipler tarafında el koyulduktan sonra barınağa yerleştirildi.

Anıl Can Savur’un emniyette verdiği ifadesinde ise, “Köpeklerimle sahilde geziyordum. O köpek birden saldırınca benim köpeklerim de ona karşılık verdi. Engellemeye çalıştım ama başaramadım. Köpeği bulup bakımını üstlendikten sonra geri bıraktım” dediği belirtildi.

'HAYVANLARA YAPILAN BU ZULMÜN SORUMLULARI HAPİS CEZASI ALMALI'

Adana'da Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Metin Yıldırım, Karataş ilçesinde Anıl Can Savur'a ait 2 ‘Pitbull Terrier’ cinsi köpeğin sahilde bir sokak köpeğine saldırdığı görüntülerin ardından 20 bin 868 lira idari para cezası kesilmesini değerlendirdi. Yıldırım, köpekleri canavar gibi yetiştiren sözde bir hayvanseverin masum bir sokak köpeğine yapmış olduğu saldırı olayının ardından Doğa Koruma Milli Parklar Adana Şube Müdürlüğü tarafından olay yerinde köpeklere el konulduğunu kaydetti. Yaşanan olayda kötü yetiştirilen hayvanların saldırgan hale gelebildiğini söyleyen Yıldırım, ‘’Hayvanların hiçbir suçu yok. Bu hayvanları bu şekilde canavara dönüştüren insanların suçu var. El konulan bu köpekler ömür boyu barınak ortamında esaret altında yaşamak zorunda kalacak. Hayvanlara yapılan bu zulmün sorumlularının mutlaka hapis cezası alması gerekiyor. Binlerce bu cins köpeklerimiz barınaklara götürülmeye başlandı. Barınakların bu cinslerin barındırılması konusunda bir altyapısı yok. Adana barınağında bile binlerce bu tür köpeklerimizden var. Dövüş ortamından barınaklara getirilen bu köpekler, aynı yere konulduğunda birbirlerine saldırıp, parçalamaya başlıyor’’ diye konuştu.


GÜNDEM
1

Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

2

Türkiye pazar günü sandığa gidecek

3

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

4

BIST 100 güne yükselişle başladı

5

Gazze'de ölü sayısı 32 bin 490'a çıktı

EKONOMİ