Sıcak hava ağaçları kuşların yuvası yapt

Mersin'de etkili olan sıcak hava dolayısıyla kentin işlek caddeleri boş kalırken, hayvanlar da korunmak için gölgelik alanlara sığındı. Özellikle kuşlar leğenlere doldurulan suların içinde serinlemeye çalışıp, ağaçların altındaki

YAŞAM 27.07.2023 09:25:00 0
Sıcak hava ağaçları kuşların yuvası yapt

 ‘El Nino’ ve ‘La Nina’ olarak adlandırılan okyanus yüzey sularının sıcaklığındaki değişikliklerin yol açtığı sıcak hava kasıp kavuruyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre sıcaklık mevsim normallerinin 4 ila 9 derece üzerinde seyretmeye devam ediyor.

 Haftanın en sıcak günlerinin yaşandığı bugünlerde termometreler birçok ilde 40 dereceyi geçti. Gelen sıcak hava kütlesinin etkisinde kalan kentler arasında olan Mersin’de de vatandaşlar korunmak için dışarı çıkmamayı tercih ediyor.

 Kentin en işlek caddeleri neredeyse tamamen boşalırken, iş gereği dışarıda olanlarda gölgelik alanlarda güneşten korunmaya çalışıyor.

 Öte yandan insanlar gibi hayvanlar da sıcak havadan korunmak için gölgelik alanlara sığındı. Özellikle kuşlar leğenlere doldurulan suların içinde serinlemeye çalıştı. Birçok ağacın dalı da kuşlarla doldu. 
 Yıllarca Ulu Camii Meydanı'nda kuş yemciliği yapan Ayhan Ekici, "Normalde kuşlar bu şekilde ağaçta durmazlar. Hele ki hepsi birden imkansız durmuyorlar. Ya soğukta ya da sıcak hava olduğunda hepsi ağaçta duruyor. Şu anda 'kuş ağacı' gibi duruyor. Hava bugün çok sıcak. Leğenlere de su koyuyoruz. Hatta onları sürekli değiştiriyoruz ki kuşlar serinlesinler" diye konuştu. 

                                         


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM